image/svg+xml
image/svg+xml

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı İlk Kez Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı İse 2. Kez EPDAD Tarafından Akredite Edildi.

 

Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı, Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) Tarafından 3 Yıl Süreyle Akredite Edildi

Üniversitemizin 2019-2023 Stratejik Planı çerçevesinde “Sürdürülebilir Gelişme ve Kalite” odaklı yürüttüğü çalışma neticesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı kalite süreçlerini başarıyla tamamlayarak akredite edildi. Daha önce akredite edilen Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği Lisans Programlarının ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programının da Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edilmesiyle birlikte Fakültemizdeki akredite edilen program sayısı 5’e yükseldi.

Fakültemiz Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı  Yeniden Akredite Edildi

2019-2021 yıllarında akreditasyonu bulunan Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı, Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yürütülen kalite ara değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayarak 28 Mart 2024 tarihine kadar akredite edildi. Böylelikle kalitede sürdürülebilirlik anlayışımız doğrultusunda önemli bir adım atılmış oldu.

“Bir Programımızın Daha Kalite Standartlarına Uygunluğu Tescillendi”

EPDAD tarafından yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda akredite edilen program sayısının 5’e yükseldiğinin altını çizen Dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, “EPDAD tarafından programlarla ilgili öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi, öğretim elemanları, öğrenciler, fakülte-okul iş birliği, tesisler, kütüphane ve donanım, yönetim ile kalite güvencesi olmak üzere yedi alanda 40 standart ve 164 göstergeye bağlı ortaya konulan kanıtların titiz değerlendirmelerini içeren süreçler başarıyla tamamlandı. Böylece Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans programlarımızın ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı da 3 yıl süreyle akredite edildi. Aynı zamanda Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının akreditasyon süreci yapılan ara değerlendirmelerden sonra 3 yıl daha uzatıldı. Bir dış değerlendirme sürecinden daha başarıyla geçen fakültemizi aday öğrencilerimizin gönül rahatlığıyla tercih edebileceğini mutlulukla ifade edebilirim.” dedi.

“Tüm Bileşenlerimizle Büyük Gayret Gösteriyoruz”

Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını, yoğun bir gayretin sonucunda elde edildiğinin de altını çizen Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, “Daima ileriyi hedefleyerek çıktığımız kalite yolculuğunda tüm bileşenlerimizle birlikte geleceğe yürüyoruz. Bu düşüncelerle geleceğimize değer katmak için hep daha iyisini hedefleyerek devam ettiğimiz kalite yolculuğunda bizlere destek veren başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN olmak üzere, kalite süreçlerinden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat YAZICI’ya, Kalite Koordinatörümüz Doç. Dr. Fatma ÜNAL’a,  Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı çalışanları olmak üzere bizlere yol arkadaşlığı yapan tüm değerli öğretim elemanlarımıza, idari insan kaynağımıza ve kıymetli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca EPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK nezdinde tüm EPDAD ekibine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.    

 

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi BİGG Spor Ödülleri Töreninde Sunuldu

  • Fakültemizde 2 Program Daha Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Kazandı

  • Öğrencimizden Sosyalfest Sosyal Model Tasarımı Yarışmasında Büyük Başarı