Proje farkındalık etkinliği gerçekleştirildi

Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörlüğü tarafından “TÜBİTAK 2209 ve 4004 Projeleri Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte, Üniversitemizde daha önceden yapılmış projeler ile bazı iyi proje örnekleri üzerinden eğitimler verildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Kaygın, üniversitede proje hazırlama kültürünün giderek daha da yaygınlaştığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek gerçekleştirilen eğitimlerin bu noktada oldukça önemli olduğunu söyledi.

Eğitimin ilk bölümünde konuşan Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, TÜBİTAK 2209 projeleri hakkında bilgi verdi.

Aktan, “Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir.” diyerek proje hazırlama safhalarını ayrıntılı olarak anlattı.
Eğitimin sonraki bölümünde TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projeleri hakkında bilgi veren Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler ise kamuoyunun ilgisini çekmeyi başaran ve köylerde çocukları bilim, doğa ve sanat ile buluşturan ‘O Köy Bilim Köyümüzdür’ projesinin safhalarından bahsetti. Projelerin nasıl hazırlandığı, dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğu, hangi alanların başvuru yapabileceği hususlarına değinen Güler, “O Köy Bilim Köyümüzdür” projesini anlattı. Bilgilendirmenin ardından proje örnekleri üzerinden değerlendirme yapılarak soruların ardından etkinlik sona erdi.

Fakültemiz Öğrencileri Etkinlikteki Yerlerini Aldı

Fakültemiz farklı bölümlerinden öğrenciler de etkinlikteki yerlerini aldı. Öğrencilerimizin de çeşitli projelerde görev alması ve yeni projeler üretmesi için oldukça önemli olan bilgilendirme ve tanıtım etkinliğiyle öğrencilerimiz proje hazırlık, uygulama ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgi sahibi oldu.
  • Resim-İş Öğretmenliği Öğrencilerinden Online Mezuniyet Sergisi

• Eğitim Fakültesi Öğrencilerimiz Proje Başarılarını Sürdürüyor.

• Fakültemiz Resim-İş Öğretmenliği ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğrencilerinden Sanal Karma Afiş Sergisi