Öğretmen Adaylarının “Öğretmenlik Uygulamasını” Tamamlama Coşkusu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kapsamında 2019-2020 akademik yılında “Öğretmenlik Uygulaması” dersinde öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bartın İli eğitim kurumlarında uygulamalarını coşkuyla tamamladı.

Öğretmen adayları, öğretim üyesi ve okullardaki sorumlu öğretmenlerinin rehberliğinde; alana özgü öğretim yöntem ve teknikleriyle ilgili gözlem yapmanın yanı sıra, mikro-öğretim uygulamaları, bağımsız bir şekilde planlama, etkinlik geliştirme, öğretim ortamını hazırlama, sınıfı yönetme, ölçme ve değerlendirme çalışmalarını gerçekleştirerek hizmet öncesi ilk mesleki beceri ve deneyimlerini başarıyla kazandılar.

Öğretmen adayları,  son uygulama gününde okullarda düzenlenen çeşitli etkinliklerle uğurlandılar. Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe ise Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve öğretim üyeleri de katıldı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü ve öğretmenleri nezdinde başta Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, tüm Bartın ilindeki eğitim kurum müdürlerine ve öğretmenlerine destek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Çetin SEMERCİ, öğretmen adaylarına öncelikle kendilerinin bir rol model olmaları gerektiğini, bunun için her zaman dürüst, adil, akılcı olmalarını, kendilerine inanmalarını ve sürekli kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını ifade etti.

Değerli öğretmen adaylarımızın bundan sonraki yaşamlarında başta sağlık ve huzur olmak üzere başarılar diliyoruz.

• Fakültemizde 2 Program Daha Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Kazandı

• Öğrencimizden Sosyalfest Sosyal Model Tasarımı Yarışmasında Büyük Başarı