"O Köy Bilim Köyümüzdür" Projesi Ulusal Basında...

Fakültemiz Fen Bilgisi Eğitimi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler’in yürütücülüğünü yaptığı, TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olan “O Köy Bilim Köyümüzdür” projesi hayata geçirildi. Bartın ilinin köylerinde yaşayan ortaokul öğrencilerini bilim ve sanat ile buluşturmayı hedefleyen proje ekibi 17-18 Haziran itibariyle uygulama noktalarına ulaşmaya başladılar.

Güler, 14 kişilik proje ekibiyle köy köy gezdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin doğadaki bilimi, sanatı, matematiği, fen bilgisini, resmi, müziği, hepsini bir arada görmelerini ve yerinde yaşamalarını istiyoruz. Aynı zamanda bu etkinliklerle içinde yaşadıkları doğayı sevmelerini hedefliyoruz. Bu sayede sürdürülebilir topluma daha iyi hizmet edebileceğimizi, daha bilinçli bireyler yetiştirebileceğimizi, köylerdeki çocukların yaşadıkları doğaya daha bilimsel bakış açısıyla bakabileceğini düşünüyoruz."

Proje uygulamaları 01-02 Temmuz tarihinde Arıt Söğütlü köyünde gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile tamamlanacak.

• İlkokul Dönemi Çocuklarına Fen Bilimleri Kursu

• Fakültemizde Geliştirme Toplantılarımız Sürüyor.

• Fakültemiz Türkçe Öğretmenliği Öğrencilerinden Geçmişe Yolculuğun Sergisi

• Üniversitemizin uluslararası dil eğitim çalıştayı tamamlandı

• 2019-2020 Akademik Yılı PDR Tanışma Çayı

• Proje farkındalık etkinliği gerçekleştirildi

• Rektör Prof. Dr. Orhan UZUN, Öğretim Üyeleri ve Öğretim Elemanlarımızla Bir Araya Geldi.

• Eğitim Fakültesi Engelli Öğrenci Oryantasyonu Yapıldı

• 2019-2020 Akademik Yılı Oryantasyon Eğitimi Geçekleştirildi.

• 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi “Fakülte Akademik Kurul Toplantısı” Gerçekleştirildi.