"O Köy Bilim Köyümüzdür" Projesi Ulusal Basında...

Fakültemiz Fen Bilgisi Eğitimi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler’in yürütücülüğünü yaptığı, TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olan “O Köy Bilim Köyümüzdür” projesi hayata geçirildi. Bartın ilinin köylerinde yaşayan ortaokul öğrencilerini bilim ve sanat ile buluşturmayı hedefleyen proje ekibi 17-18 Haziran itibariyle uygulama noktalarına ulaşmaya başladılar.

Güler, 14 kişilik proje ekibiyle köy köy gezdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin doğadaki bilimi, sanatı, matematiği, fen bilgisini, resmi, müziği, hepsini bir arada görmelerini ve yerinde yaşamalarını istiyoruz. Aynı zamanda bu etkinliklerle içinde yaşadıkları doğayı sevmelerini hedefliyoruz. Bu sayede sürdürülebilir topluma daha iyi hizmet edebileceğimizi, daha bilinçli bireyler yetiştirebileceğimizi, köylerdeki çocukların yaşadıkları doğaya daha bilimsel bakış açısıyla bakabileceğini düşünüyoruz."

Proje uygulamaları 01-02 Temmuz tarihinde Arıt Söğütlü köyünde gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile tamamlanacak.

• Fakültemiz Öğretim Elemanları ile Video Konferans Yöntemiyle Değerlendirme Toplantısı

• Üniversitemiz bünyesindeki ‘Sanal Kütüphane’ ile milyonlarca yayına erişmek mümkün

• Üniversitemizdeki tüm alanlar dezenfekte ediliyor.

• Üniversitemizden Koronavirüse karşı etkin mücadele

• Dekanımızdan Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 172. Yılı Mesajı

• İbrahim KAYIŞ'tan Dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ'ye Ziyaret

• Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerine Sertifikalı İlk Yardımcı Eğitimi Verildi.

• Üniversitelerin Kurumsal Akreditasyonla İlgili Değerlendirici Eğitimleri Yapıldı.

• Üniversite & Lise İşbirliğiyle Ortak Desen Dersi Yapıldı

• İngilizce Öğretmenliği Öğrencilerine "Proje Yazma Eğitimi" Verildi.