“Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

Kütüphane Haftası kapsamında Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü ev sahipliğinde “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” etkinliği düzenlendi. Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Kütüphaneci Tuğba BİRKİN ve Öğr. Gör. Ülkü ÖZGÜVEN CEYLAN konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin birinci bölümünde Kütüphaneci Tuğba BİRKİN tarafından BARÜ Kütüphanesi’nin fiziki yapısı, kütüphanenin açık olduğu saatler, kütüphane web sayfasının sunduğu olanaklar, sınıflama-yer numarasının neyi ifade ettiği, ödünç hizmetleri ve kurallar hakkında bilgiler sunuldu.

Etkinliğin ikinci bölümünde Öğr. Gör. Ülkü ÖZGÜVEN CEYLAN tarafından üniversitenin abone olduğu veri tabanları, kütüphanenin sağladığı kaynak hizmetleri, katalog taraması, kaynaklara uzaktan erişimin nasıl sağlandığı hakkında bilgiler sunuldu. Ardından öğrenci ve öğretim elemanlarının soruları cevaplandı.

Etkinliğin son bölümünde Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP ve Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Serpil ÖZDEMİR, kıymetli sunumları için Tuğba BİRKİN ve  Ülkü ÖZGÜVEN CEYLAN’a “Teşekkür Belgesi” takdim ettiler.