Fakültemiz Öğrencileri Tasarladıkları Projeler İle VI. Ar-Ge Proje Pazarında Yerini Aldı

Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağının artırılmasının amaçlandığı VI. Ar-Ge Proje Pazarı 2-3 Kasım tarihlerinde Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Fakültesi Binası’nda düzenlendi. Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, TÜBİTAK ve TÜSEB gibi stratejik kurumlar etkinliği desteklerken HAVELSAN ve ROKETSAN platin sponsor, TPAO, ASELSAN, Çanakçılar Şirketler Grubu, TUSAŞ (TEİ-TAİ), Türk Havacılık Uzay Sanayi altın sponsor olarak etkinliğe katkıda bulundular.

VI. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında Fakültemiz öğrencileri üç proje ile katılım sağladılar. Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR akademik danışmanlığında İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden Zeynep Nevin TANRIVERDİ, Sınıf Öğretmenliği Programı mezun öğrencilerinden Fatma UĞUZ, Esra AKYAPI ve Rabia KARAMEHMETOĞLU, “Dijital Eğitsel Oyun Oynarken Ölçmekten Korkmuyorum, Eğlenirken Öğreniyorum” başlıklı projeyi katılımcılara sundular. Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa FİDAN ile Gazi Ortaokulu Matematik Öğretmeni Yasin KESMEN akademik danışmanlığında, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı mezun öğrencileri Oğuzhan GENÇ, Duygu ÇOBAN ve Buse SAĞDİÇ ”Dijital Öyküler Dünyasındaki Problemler ve İnfografiklerle Değerleri Kazanan Bireyler Olmaya Hazır Mısın?” ; “Matematik Öğretimi İçin Dijital Oyunların Geliştirilmesi, Uygulanması ve Değerlendirilmesi” başlıklı projeleri katılımcılara sundular. Projeler amaçları doğrultusunda ziyaretçilerinden tam not aldı.