image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz 2019 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

2019 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

2019 Mezuniyet Töreni, üniversitemiz spor salonunda 25.06.2019 tarihinde mezunlarımız, aileleri ve öğretim elemanlarımızın katılımıyla coşkuyla gerçekleştirildi. Fakültemiz, Fen Bilgisi Öğretmenliğinden 47, İlköğretim Matematik Öğretmenliğinden 47, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden 47, Sınıf Öğretmenliğinden 43, Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinden 45 ve Türkçe Öğretmenliğinden 43, toplamda 272 mezun vererek mezun öğrencileriyle büyüyen bir aile olmanın haklı gururunu yaşadı. Fakültemiz adına konuşma yapan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma ÜNAL, mezuniyet törenlerinde yaşanan buruk sevince değindi. ÜNAL konuşmasında fakültemizi ve üniversitemizi her geçen yıl daha iyi noktalara taşımak için çalıştıklarını, bu kapsamda akreditasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Törene katılan Rektör Prof. Dr. Orhan UZUN, ‘Sürekli İyileşme’ anlayışıyla Üniversitemizi her gün biraz daha ileriye taşımak için çalıştıklarını da aktararak “Sürdürülebilir bir anlayışla akademik gücümüz, öğrencilerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte bölgemizden başlamak üzere ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına yönelik ihtiyaçları göz önünde bulundurarak Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nu açıldı.” diye konuştu.

Akredite Bölüm, Kendini İspatlamış Bölüm: Türkçe Öğretmenliği

YÖK tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olan EPDAD tarafından değerlendirilerek akredite olmaya uygun görülen Türkçe Öğretmenliği Programı, akredite olduktan sonraki ilk mezunlarını verdi. Türkiye’de akredite edilmiş 4 Türkçe Öğretmenliği Programından biri olan programımız “Üniversite Birincisi” çıkararak bir kez daha kendini ispatladı.
EPDAD, Eğitim Fakültesi programlarının yeterliliğini değerlendiren bir kurumdur. EPDAD, öğretmenlik programlarını eğitim-öğretim süreci, öğretim elemanlarının uzmanlık alanı ile dersler arasındaki bağlantı, öğrenciyle ilişkiler, meslekî motivasyon kazandırma, mesleğe hazırlama vb. gibi daha birçok alanda belirlenmiş standart doğrultusunda değerlendirir. Bu değerlendirmeler neticesinde programın akredite edilip edilemeyeceğine karar verir. Akreditasyon, lisans programlarının ‘kalite belgesi’ niteliğindedir. Türkçe Öğretmenliği programımız, bu değerlendirme süreçlerini tamamlamış, akredite belgesi almıştır. Bunun yanı sıra Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği programlarının akreditasyon süreçleri devam etmektedir. Kaliteyi genele yaymak gayesiyle bu çalışmalar artarak devam edecektir.

Üniversite Birincisi Fakültemizden

Fakültemiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ipi göğüsleyen fakülte oldu. Türkçe Öğretmenliği Programı öğrencisi Büşra ÖZEN, üniversite birincisi oldu. ÖZEN konuşmasında “Bartın Üniversitesi Rektörümüz başta olmak üzere tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ederim. Onların emeğiyle, geride bıraktığımız 4 yıl çok verimli geçti ve bir o kadar güzel günlerimiz oldu. Çok şey öğrendik ve donanımlı bireyler olarak bu güne ulaştık. Ayrıca arkadaşlarıma ve aileme de gösterdikleri fedakârlık dolayısıyla çok teşekkür ediyorum.” dedi. Ayrıca, akredite olmuş bir bölümden mezun olmanın farkına da değinen ÖZEN 4 yıllık yoğun geçen eğitim sürecinden bahsetti. Biz de öğrencimiz Büşra ÖZEN’i tebrik ediyor, hayatında başarılar diliyoruz.
Mezun olan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi BİGG Spor Ödülleri Töreninde Sunuldu

  • Fakültemizde 2 Program Daha Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Kazandı

  • Öğrencimizden Sosyalfest Sosyal Model Tasarımı Yarışmasında Büyük Başarı