“Etik Kurulu Başvuru Süreci” ve “Üretken Yapay Zeka Rehberi” Konu Başlıklarına İlişkin Seminer Düzenlendi

Eğitim Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu ile Öğrenmeyi ve Öğretmeyi Geliştirme Koordinatörlüğü iş birliğiyle 6 Haziran Perşembe günü bir seminer düzenlendi. Seminerde “Bartın Üniversitesi (BARÜ)  ihtisaslaşma alanı”, “etik kurul başvuru süreci” ve “yükseköğretimde bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinde üretken yapay zekâ rehberi” konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. Seminere Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

İlk Oturumda Etik Kurulu Başvuru Süreci Adım Adım Tanıtıldı

Seminerin ilk oturumunda Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayla ÇETİN DİNDAR ve sekretarya görevlisi Beyza ÇETMEN tarafından etik kurulu başvuru modülü tanıtılarak başvuru sürecinde izlenecek adımlar örnekler üzerinden izah edildi. Oturumun sonunda katılımcılardan alınan sorular konuşmacılar tarafından cevaplandı.

İkinci Oturumda Yükseköğretimde Bilimsel Araştırma ve Yayın Faaliyetlerinde Üretken Yapay Zekânın Yerine İlişkin Sunum Yapıldı

Seminerin ikinci oturumunda Doç. Dr. Mustafa FİDAN tarafından üretken yapay zekânın kullanım alanları, 2023 yılındaki en popüler yapay zekâ uygulamaları, Eylül 2022 ile Ağustos 2023 arasında en çok ziyaret edilen yapay zekâ uygulamalarına ilişkin doyurucu veriler ışığında sunum gerçekleştirildi. Oturumun son bölümünde Doç. Dr. Mustafa FİDAN’ın Bartın Üniversitesi için yapay zekâ uygulamaları yoluyla oluşturduğu şarkı katılımcıların beğenisine sunuldu.
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız Kutlu Olsun!

• BARÜ' de Geliştirilen Yapay Zekâ Tabanlı Akıllı Sohbet Asistanı “BARÜ-ebilge” Yayında

• Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Proje TÜBİTAK’tan Destek Almaya Hak Kazandı

• Fakültemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde Büyük Başarı Elde Etti

• Üniversite Alan Bazlı Yetkinlik Analizi’nin Eğitim Alt Alanında Ön Sıralarda Yer Alma Başarısı Gösterdik