Eğitim Fakültesi 5. Geleneksel Öğretmenim Şenliği Gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi 5. Geleneksel Öğretmenim Şenliği Heyecanı

Bu yıl beşincisi düzenlenen Eğitim Fakültesi’nin gelenekleşmiş “Öğretmenim Şenliği” Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi bölümü tarafından farklı bölümlerin de katılımıyla 15-16 Nisan olmak üzere toplamda iki gün sürdü. Etkinliklerin birinci gününde bu yıl müzik dinletisi, bahar konseri ve bir de panel gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi bölüm başkanı Doç. Dr. Harun ER ve Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ’nin konuşmalarıyla devam etti. Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi bölüm başkanı konuşmalarında; yapılan bu tür etkinliklerin kurum kültürünün oluşmasında ve aidiyet duygusunun gelişmesinde çok önemli bir yer teşkil ettiğini, üniversitelerin sadece dört duvar arasında ders yapılan mekanlar olmadığını aynı zamanda yapılan konferans, seminer, sempozyum, konser vb. faaliyetlerle “çoklu kültür” ortamları olduğunu ifade etti. “Çoklu kültür” ortamlarının da öğrencilerin sosyalleşmesi, kendini ifade etmesi ve topluma uyumu noktasında aracılık ettiğini belirtti. Eğitim Fakültesi dekanı konuşmalarında; Türkiye’deki 93 eğitim fakültesinde akredite edilmiş 4 bölümden biri olan Türkçe Öğretmenliği programından ve akreditasyon süreci devam eden Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarından bahsetti. Öğretmene ve öğretmenliğe saygının ilk olarak üniversiteden başlaması gerektiğini kaydeden Sayın Semerci, öğrencilerimizin birinci sınıftan itibaren birer öğretmen olarak görüldüğünü ifade etti.

Fakültemiz Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programıdan 75, Sınıf Öğretmenliği Programından 55, Resim İş Öğretmenliği Programıdan 18, Türkçe Öğretmenliğinden 60 öğrencinin katılım sağladığı etkinlikte Doç. Dr. Harun ER ve Prof. Dr. Çetin SEMERCİ'nin konuşmaların ardından "2023 Eğitim Vizyonu Öğrenci Paneli" gerçekleştirildi. Panelden sonra panelist öğrencilere Eğitim Fakültesi dekanı sayın Prof. Dr. Çetin SEMERCİ tarafından “Teşekkür Belgeleri” takdim edildi. Ardından Müzik Bölümü öğretim görevlileri bir müzik resitali sundu. Resitalin ardından İlahiyat Fakültesi dekanı Azize TOPER KAYGIN tarafından Müzik Bölümü öğretim görevlilerine çiçek takdim edildi. Müzik kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu Bahar Konseri ile salonda eğlenceli dakikalar yaşandı. Öğrencilere Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı tarafından çiçek takdim edildi.

• 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi “Fakülte Akademik Kurul Toplantısı” Gerçekleştirildi.

• Fakültemizin uluslararası projesi kabul edildi.

• 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konferansı Yapıldı.

• "O Köy Bilim Köyümüzdür" Projesi Ulusal Basında...

• TÜBİTAK 2242- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Büyük Başarı

• Fakülte-Okul işbirliği kapsamında fakültemiz ve ilimizde bulunan okullar toplantıda bir araya geldi.

• Fakültemiz 2019 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

• Fakültemiz Sınıf öğretmenliği programı 2. sınıf öğrencilerinden "Oyuncak Kütüphanesi" projesine destek.

• Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri ders kapsamında yaptıkları materyalleri Akçalı İlkokulunda sergilediler.

• "Geleceğimiz için SIFIR ATIK" Etkinliği gerçekleştirildi.