Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

14 Mart Dünya Matematik Günü kapsamında “Oyunla Matematik” temalı Dünya Matematik Günü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Matematik Kulübü iş birliğiyle düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Asiye RAKAP PARLAK ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet YİRMİBEŞ, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu ve Çaydüzü İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri konuğumuz oldu.

Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Neslihan USTA'nın açılış konuşması ile başlayan etkinlik, heyecan verici sunumlar, ömrünü matematiğe adamış bilim insanları gösterisi, “Matematik nedir?” röportajı ile devam etti. Çaydüzü İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hüseyin AKIN ve Çaydüzü İlkokulu öğrencilerinin müzik dinletisi katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Etkinlik matematik temalı resfebe yarışmasının ödül töreni ile devam etti. Köksal Toptan Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Engin DURMUŞ ve öğrencilerinin matematiksel oyun gösterimi büyük beğeni topladı.

Bu özel gün, matematik tutkunlarını bir araya getirerek katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı. Etkinliğin ardından matematik temalı resfebe sergisi, kâğıt katlama etkinlikleri ve "Sende Saklı" adlı resfebe yarışması le Dünya Matematik Günü kutlamaları son buldu.