Doğada Yaşam Sanatı Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Uygun Bulundu

Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sema Sulak Güzey’in yürütücülüğündeki “Doğada Yaşam Sanatı” projesi TÜBİTAK 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2023/1 çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Proje ile okul öncesi öğretmenlerine doğa ve orman okulu yaklaşımını uygulama konusunda yeterlilik kazandırmak, öğretmenlerde doğa farkındalığı oluşturmak ve okul öncesi dönem kazanımlarının doğa ile bütünleştirilmesine yönelik etkinlikler tasarlama becerisi geliştirmek amaçlanmaktadır. Bu amaçla 26 Haziran – 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında Amasra, Balamba Tabiat Parkı ve Ulukaya Şelalesi Yürüyüş Yolu’nda uygulamalı eğitimler düzenlenecektir.

Projede Bartın Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde görev yapan akademisyenler, alan uzmanı eğitmenler ve rehberler yer almaktadır ve projeye Türkiye'nin farklı illerinden 25 okul öncesi öğretmeni katılacaktır.

• 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız Kutlu Olsun!

• BARÜ' de Geliştirilen Yapay Zekâ Tabanlı Akıllı Sohbet Asistanı “BARÜ-ebilge” Yayında

• Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Proje TÜBİTAK’tan Destek Almaya Hak Kazandı

• Fakültemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde Büyük Başarı Elde Etti

• Üniversite Alan Bazlı Yetkinlik Analizi’nin Eğitim Alt Alanında Ön Sıralarda Yer Alma Başarısı Gösterdik