Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan "Öğretmen yetiştiren programların geliştirilmesi gerekiyor."

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, akademik birim yöneticileri ve öğrenci temsilcileri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl başlatılan bu etkinliğin artık her yıl devam edeceğine olan inancını dile getirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın YÖK için belirlediği hedeflerden biri olarak, “Öğretmen yetiştiren programların geliştirilmesi” gerektiğini söylemiştir.  Ayrıca, öğretmen kalitesi, eğitim öğretim meselesinin önemli boyutlarından biri olduğunu vurgulamıştır. Fakültemiz bu konuda gereken mesajları almış olup çalışmalara başlanmıştır.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleri, 181 üniversitenin rektör ve senato üyeleri ile öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törene Rektör Uzun ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, Fen ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen, Özel Kalem Müdürü Turgay Delialioğlu katıldı. Öğrenci temsilcilerinin de yer aldığı törene Bartın Üniversitesi öğrencilerinden Abdullah Genco, Hatice Temizkan, Eğitim Fakültesi PDR 2. sınıf öğrencisi Kardelen Emral ile BESYO öğrencisi Avrupa Boks Şampiyonu Şennur Demir katıldı.