Akademik Genel Kurulda Eğitim 4.0 Vurgulandı.

Dekanımız, Eğitim Fakültesi Akademik Genel Kurulunda katılım sağlayan 39 öğretim elemanımıza Eğitim Fakültesinin yeni anlayışını anlattı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmen eğitimi programlarının geliştirilmesi ve öğretmen kalitesinin artırılmasına ilişkin konuşmalarının ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel’in Eğitim 4.0 başlıklı sunumlarının gösteriminin yapıldığı toplantıda yeni eğitim anlayışları tartışıldı. Eğitim Fakültesinin, yeni eğitim ve öğretim anlayışlarının uygulanması noktasında öncü rol üstlenmesi gerektiği vurgulanarak öğrenci ihtiyaç ve beklentilerini de dikkate alan bir yapının oluşturulmasının önemine dikkat çekildi. Çağın bir gerekliliği olarak teknoloji ile eğitimi, öğrencilerin üst düzey düşünme becerileri geliştirmelerine katkı sağlayacak şekilde bütünleştirmek amacıyla atılabilecek adımlar ele alındı. Bu noktada Eğitim 4.0’la da örtüşen yansıtıcı öğretim modelinin, öğrenme öğretme sürecindeki uygulamalarda kullanabileceği ifade edildi.

Öğretim elemanlarının deneyimlerini aktardığı ve öğretimin kalitesinin artırılmasına yönelik önerilerinin tartışıldığı toplantı, 2017-2018 eğitim öğretim yılına yönelik temennilerle sona erdi.

Akademik Genel Kurul sonrası Faküktemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsün ŞAHAN’ın meslekteki 40. Yılı pasta keserek kutlandı.