15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konferansı Yapıldı.

Fakültemiz Mehmet Akif Ersoy derslik binasında 15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Konferansı gerçekleştirildi. Konferansa öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Konferansın başında “15 Temmuz Destanı” videosu izlendi. Ardından konferansın açılış konuşmasını yapan fakültemiz dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, konuşmasına şehit ve gazilerimizi anarak başladı. Bu süreçten eğitim fakültesi olarak çıkarmamız gereken derslere değindi. SEMERCİ, bilgiyi transfer edebilme becerisi kazanmamız gerektiğini, bu sayede bilgiyi daha işlevsel kullanabileceğimizi ve öğrencilerimize daha iyi aktarabileceğimizi ifade etti. Dekanımızın konuşmasından satırbaşları şöyle: “Bu tip olaylar meydana gelmeden bir çözümünü bulmak hepimizin sorumluluğundadır. Türkiye’mizde 21. Yüzyıl becerileri göz önüne alınarak her birim ve her birey kendisine bir ders çıkarmalıdır. Bireyler ikinci ve üçüncü ağızdan değil, birincil kaynaklardan olayları okumalı, teyit etmeli ve ders çıkarmalıdır. Bu bağlamda, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ailesi olarak, iletişim, anlama, analiz etme ve öğrenme transferi konusunda ders almalıyız. 15 Temmuz olayından etkili iletişim, etkin dinleme, doğru anlama ve analiz etmenin yanında öğrenmenin transferi konusunda ders çıkarmalıyız.” Bilgiyi transfer etme hususunda 15 Temmuzda, bir kepçe operatörü olan “Tankçı Mehmet”in kepçe operatörlüğü bilgisiyle bir tankı çalıştırabildiğine değinen dekanımız, öğretmen adaylarımızın da aynı şekilde bilgiyi işleme, transfer etme ve işlevsel hâle getirme kabiliyetlerini kazanması gerektiğini belirtti.

Sonrasında 15 Temmuz sunumunu gerçekleştiren Türkçe ve Sosyal Bilimler bölüm başkanı Doç. Dr. Harun ER yaptığı konuşmada “Birey, millet ve devlet” olarak bu süreçte yaşananlara ve bu sürecin yansımalarına değindi. Bundan sonraki süreçte yapılması gerekenleri ifade eden ER, “Birey-millet-devlet ilişkisi” ekseninde yaptığı değerlendirmelerle bu birliktelik anlayışının topluma fayda sağlayacağını belirtti.
  • 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi “Fakülte Akademik Kurul Toplantısı” Gerçekleştirildi.

• Fakültemizin uluslararası projesi kabul edildi.

• 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konferansı Yapıldı.

• "O Köy Bilim Köyümüzdür" Projesi Ulusal Basında...

• TÜBİTAK 2242- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Büyük Başarı

• Fakülte-Okul işbirliği kapsamında fakültemiz ve ilimizde bulunan okullar toplantıda bir araya geldi.

• Fakültemiz 2019 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

• Fakültemiz Sınıf öğretmenliği programı 2. sınıf öğrencilerinden "Oyuncak Kütüphanesi" projesine destek.

• Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri ders kapsamında yaptıkları materyalleri Akçalı İlkokulunda sergilediler.

• "Geleceğimiz için SIFIR ATIK" Etkinliği gerçekleştirildi.