Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesini Seçmek İçin 10 Sebep

1. Yüksek lisans ve doktora fırsatı

Dört yılın sonunda yüksek lisans için ön hazırlık eğitimini almış oluyorsunuz. Fakültemiz bünyesinde birçok programda yüksek lisans ve doktora imkânı bulunmaktadır. Böylece hem bazı konularda uzmanlaşmak hem de akademik kariyerde yükselmek isteyenlere fırsat sunulmaktadır.

1. Yeni ve modern binada Eğitim 4.0’a sıçrama

Fakülte binamız tamamlanmış olup yeni binada eğitime başlanmıştır. Yeni binamızda eğitim için gerekli olan her türlü modern fiziki imkânlar düşünülmüştür. Ayrıca, fakültemizde Eğitim 4.0’a uygun akıllı tahtalarla, bilgisayar ve laboratuarlarıyla dersler işlenmektedir.

1. Derslerde kullanılan etkin öğretim yöntemleri

Etkin öğretim, öğrenci ile öğretim üyesinin yüz yüze, iletişim içinde bulunduğu öğretimdir. Bu amaçla öğrencilerimizin kaliteli öğrenim görmeleri için şubeli eğitim verilmektedir. Ayrıca, yeni teknolojiler ve yansıtıcı öğretim modeli şemsiyesinde özgün yöntemler kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra derslerimiz uygulama ağırlıklı olup derslerde 14 hafta süresince 14 etkinlik projesi uygulanmaktadır.

1. Yabancı dil dersleri

Fakültemiz, en az bir yabancı dilin iyi derecede öğrenilmesini hedeflemektedir. Bu amaçla, fakültemizde öğrencilerin isteğine bağlı yabancı dil hazırlık programı uygulanmaktadır. Ayrıca, temel yabancı dil derslerini takiben seçmeli mesleki yabancı dil dersleri verilmektedir.

1. Genç ve dinamik bir fakülte

Binasıyla, öğretim kadrosuyla, güler yüzlü personeliyle genç ve dinamik bir fakültede eğitim alma imkânına sahip olacaksınız. Tüm öğretim elemanlarının performansı sürekli takip edilmekte ve öğrencilere en kaliteli eğitimin sunulması fakülte kurullarımızca güvence altına alınmaktadır. Tüm programlarımızın kalite ve akreditasyon değerlendirme raporları her yıl güncellenmekte ve kanıt odasında sunulmaktadır.

1. Alanında yetkin öğretim üyeleri

Fakültemizin eğitim kadrosu her birisi kendi alanlarında yetkin ve tecrübeli öğretim üyelerinden oluşmaktadır.

1. Farklı  bölümlerde çift ana dal ve yan dal imkânı

Fakültemizdeki akademik ve idari danışmanlık sistemi ile öğrencilerimize rehberlik yapılmakta, öğrencilerimize çift ana dal ile ikinci diploma ve yan dal gibi uygulamalarla sürekli gelişim fırsatı sunulmaktadır.

1. Yurt dışında eğitim fırsatı

Fakültemiz, Erasmus Değişim Programları çerçevesinde çok sayıda yurt dışındaki eğitim fakülteleri ile anlaşma yapmıştır. Bu kapsamda öğrencilerimiz anlaşmalı yurt dışındaki eğitim fakültelerinde iki yarıyıla kadar öğretime devam edebilmektedir.

1. Kişi başına 5 dönüm orman Cennet gibi bir Şehir, Yeşil bir Kampüs

Dört bin yıllık geçmişi olan, deniz ve yeşilin iç içe olduğu Bartın’da kişi başına 5 dönüm orman düşmekte ve yeşillikler içinde huzurlu bir çalışma ortamı bulunmaktadır. Fakültemize ülkemizin her ilinden ve yurt dışından gelen öğrenciler, bir turizm cenneti olan Bartın’a ve Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültemize çok kolay uyum sağlamaktadır.

1. Kalite ve akreditasyon

İlk Türkçe öğretmenliği programında başlayan akreditasyon süreci ile ilgili çalışmalarımız tüm programlarımızda da devam etmektedir.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ailemize siz değerli öğrencilerimizi bekliyoruz.