image/svg+xml
image/svg+xml

2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

 

Başlangıç Tarihi

Bitiş Tarihi

Asıl Kayıt Tarihi

23.08.2024

06.09.2024

Yedek Kayıt Tarihi

09.09.2024

13.09.2024


Kayıt için istenen belgeler egitim@bartin.edu.tr mail adresine gönderilecektir.

Kayıt için gerekli evraklar E-devlet üzerinden alınan ya da EBYS üzerinden alınan belgelerde doğrulama kodu bulunması hâlinde kabul edilir. Islak imzalı olan belgelerin posta/kargo yoluyla Eğitim Fakültesi Dekanlığının aşağıda belirtilen açık adresine gönderilmesi gerekmektedir.

İstenen Belgeler

1- Onaylı öğrenci belgesi
2- Onaylı transkript
3- ÖSYS / YKS Puanını gösteren belge (ÖSYM sonuç bildirim adresinden alınabilir)
4- Ders içerikleri (Ders içeriklerinin onaysız olması halinde akademik birim, öğrencinin geldiği üniversitenin Ders Bilgi Paketinden ders içeriklerinin doğruluğunun/uygunluğunun teyidini yapar. Farklılık olması halinde; öğrenci, kayıt yaptırdıktan sonra bir hafta içerisinde onaylı ders içeriklerini aşağıda iletişim menüsü altında yer alan fakülte/yüksekokula ait mail adresine göndermelidir. Aksi takdirde muafiyet işlemi yapılmaz.)
5- Başvuru formunun çıktısı
6- Not değerlendirme sistemi gösteren belge ( Yurtdışı yatay geçiş başuvuru yapanlardan istenecektir.)
7- Yabancı dil yeterliliğine sahip olduğuna dair belge   (Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan programlara yatay geçiş yapacak öğrenciler için)
8- Daha önce Merkezi Yerleştirme (Ek Madde 1) ile yatay geçiş yapmadığına dair belge
9- Yatay geçiş yapmasında herhangi bir sakınca olmadığını gösteren belge
10- Lise Diploması (Yurtdışı yatay geçiş yapan öğrencilerden istenecektir)
11- Uluslararası Öğrenciler İçin Yunus Emre Enstitüsü Ya Da Türkiye’deki Üniversitelerden Alınan Türkçe Yeterlilik Belgesi. (Yurt dışı üniversitelere ÖSYM ile yerleşmeyen uluslararası öğrencilerden bu belge istenmektedir. Öğrencinin yatay geçiş yapmak istediği bölüm tarafından belirlenen düzeyde Türkçe Yeterlilik Belgesi olmayanların kayıtları yapılacak olup, bir yıl Bartın Üniversitesi Dil Eğitim Merkezinde Türkçe Hazırlık eğitimi alacaklardır.)
12- Okul Tanınma Belgesi (ÖSYM ile yerleşmeyen uluslararası öğrencilerden bu belge istenmektedir.) 
13- Öğrencinin Kayıtlı Olduğu Yükseköğretim Kurumunun Dünya Sıralamalarında İlk Dört Yüzlük Dilim İçerisinde Yer Aldığını Gösteren Belge (Yurt dışından başarı sıralaması şartı aranan programlara yatay geçiş için Yükseköğretim Kurulunca esas alınan sıralama kuruluşlarının belirlediği dünya sıralamalarında ilk dört yüzlük dilim içerisinde yer alması gerekir. Aksi taktirde merkezi yerleştirme sınavına girmiş ve kayıt yılı itibarıyla başarı sıralaması şartı aranan programın ilgili puan türünde başarı sıralaması şartını sağlamış olması, ya da Ortaöğretiminin en az son iki yılını yurt dışında tamamlayanların, kayıt oldukları diploma programının, hazırlık sınıfı hariç en az dört yarıyılını başarıyla geçmiş olması gerekir.)

Yatay geçiş kayıtlanma dilekçe örneği ektedir.
Ders Muafiyeti talebinde bulunacak öğrencilerin dolduracağı dilekçe örneği ektedir.

Kayıt için gerekli evraklar E-devlet üzerinden alınan ya da EBYS üzerinden alınan belgelerde doğrulama kodu bulunması halinde kabul edilir.

ADRES:
Bartın Üniversitesi 
Eğitim  Fakültesi Yeni Derslik Binası 2. Kat 2-29 Nolu Ofis
74110 Kutlubeyyazıcılar Kampüsü Merkez / BARTIN
Telefon No: 0378 501 1000/ Dahili Numaralar: 2056-2057-3210


Önemli Not: Yatay geçiş yaptıktan sonra bursunuzun/kredinizin kesilmemesi için https://www.turkiye.gov.tr/kyk-kredi-burs-nakil-basvurusu adresinden burs/kredi nakil talebinde bulunmayı unutmayınız.