image/svg+xml
image/svg+xml

2022-2023 Akademik Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuruları

BARTIN ÜNİVERSİTESİ

2022-2023 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KONTENJAN, BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

  

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına 2022-2023 Akademik Yılı GÜZ döneminde öğrenci alımı, 27/09/2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edilen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar’a göre yürütülecektir.

 

Program Güz ve Bahar olmak üzere iki dönem şeklinde tamamlanacak olup tüm dersler yüz yüze yapılacaktır.

 

Kimler Başvurabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı (son değişiklik: 21/06/2022 tarihli ve 44 sayılı Kurul Kararı/Haziran-EK-2776 sayılı Tebliğler Dergisi) Kurul Kararında belirtilen atamaya esas olan öğretmenlik alanları ve mezun olduğu yükseköğretim programı/fakülte çizelgeleri/açıklamaları ile 27/09/2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edilen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar kontenjanların belirlenmesinde dikkate alınmıştır.

 

Aşağıdaki tabloda belirtilen MEB atamaya esas olan öğretmenlik alanı, mezun olduğu yükseköğretim programı/fakülte ve kontenjanları dikkate alarak lisans mezuniyet derecesine sahip adaylar (MEZUNLAR) ilgili öğretmenlik alanı için başvuru yapabilirler. Başvuru sayısının yeterli olmadığı alanlarda programının açılması Pedagojik Formasyon Birimi tarafından karara bağlanacaktır ve toplam kesin kayıt sayısı yeterli olmadığında program açılmayacaktır.

Kontenjanın Öğretmenlik Alanlarına Göre Dağılımı

MEB Atamaya Esas Olan Öğretmenlik Alanı

Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı/Fakülte

Kontenjan

Adalet

Hukuk Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi.

6

Beden Eğitimi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü.

250

Bilişim Teknolojileri

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Matematik-Bilgisayar Bölümü, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü, Bilgi Teknolojileri, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Bilgisayar Bölümü, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Yönetim ve Bilişim Sistemleri.

60

Biyoloji

Biyoloji Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji.

36

Coğrafya

Coğrafya Bölümü

18

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Bölümü.

12

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi /

İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri

İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Bilimleri Fakültesi, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, Dinî İlimler Fakültesi,  İslami İlimler Fakültesi.

24

Görsel Sanatlar

Resim, Geleneksel Türk Sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları, Görsel Sanatlar Bölümü, Resim Anabilim Dalı, Heykel, Resim-Baskı Sanatları Bölümü, Plastik Sanatlar Bölümü, Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü.

24

İngilizce

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü, Mütercim-Tercümanlık Bölümü (İngilizce), İngiliz Dil Bilimi Bölümü, Çeviri Bilim Bölümü (İngilizce), İngiliz Dili ve Kültürü Bölümü.

48

Felsefe

Felsefe Bölümü, Sosyoloji Bölümü.

60

Fizik

Fizik Bölümü, Fizik Mühendisliği.

6

Kimya

Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü.

12

Matematik

Matematik Bölümü, Matematik-Bilgisayar Bölümü, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü.

60

Muhasebe ve Finansman

İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü, Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü, Bankacılık ve Finans Bölümü, Muhasebe Bölümü, Muhasebe Bilgi Sistemleri.

36

Müzik

Müzik Bölümü/Anabilim Dalları, Müzik ve Sahne Sanatları ve ilgili programlar (TTKB, 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararda yer alan programlar).

6

Okul Öncesi

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Bölümü.

6

Sağlık/Sağlık Hizmetleri

Hemşirelik Yüksek Okulu, Hemşirelik Bölümü, Ebelik Bölümü, Sağlık Memurluğu Bölümü, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Eğitimi Bölümü.

6

Tarih 

Tarih Bölümü.

102

Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk Halk Bilimi Bölümü.

180

 TOPLAM

952




Ön kayıtlar

Ön-kayıt başvuruları 19 Ağustos 2022 Cuma günü başlayacak ve 02 Eylül 2022 Cuma günü saat 17.30’da sona erecektir.

 

ÖN KAYIT BAŞVURULARI ÇEVRİM-İÇİ YAPILACAKTIR.

Adaylar;

http://ubys.bartin.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=10

adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak kayıt olduktan sonra çıktısını alacaktır. Adaylar başvuru formunun çıktısını imzalayarak kesin kayıtta teslim edecektir. Çevrim-içi başvurusunda eksik veya yanlış bilgi olması hâlinde, öğrenci kesin kayıt hakkı kazansa bile kaydı geçersiz sayılacaktır.

 

Programlara müracaat edenlerin sıralamasında 4’lük not sistemi esas alınacaktır. 100’lük not sistemiyle mezun olan öğrenciler için YÖK’ün not dönüşüm tablosu ( https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf ) esas alınacaktır. Mezuniyet genel not ortalaması (transkript ortalaması) alınacaktır. Not ortalamasının eşitliği halinde üniversiteye giriş puanı yüksek olana öncelik verilecektir.

 

Sonuçların İlanı

Programa kabul edilen asıl ve yedek öğrencilerin listesi 04 Eylül 2022 Pazar günü saat 17.00’da Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi internet sayfasından ilan edilecektir. Sonuçlarla ilgili olarak telefonla vb. yollarla bilgi verilmeyecektir.

 

 

Kesin kayıtlar

Programa kabul edilen asıl öğrencilerin kesin kayıtları ve kayıt ücreti birinci taksitinin ödenmesi 05 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 08.30’da başlayacak ve 07 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 17.30’da tamamlanacaktır. Yedek öğrencilerin listeleri 08 Eylül 2022 Perşembe günü saat 08.30’da Fakülte web sayfasında güncellenerek ilan edilecek ve bu öğrencilerin kayıt ücreti birinci taksitini ödemesi 09 Eylül 2022 Cuma günü saat 17:30’da tamamlanacaktır. Kayıtlarda gereken belgeler (Banka dekontu dahil) derslerin başladığı ilk günden itibaren Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Ofisine 10 gün içinde teslim edilecektir. Kesin kayıt hakkı kazanmasına rağmen süresi içinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybetmiş olacaklardır. 09 Eylül 2022 Cuma günü saat 17.30’a kadar bankaya birinci taksit yatırılmamışsa kayıt süreci başlamamış demektir.

 

Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren öğrencilerin yatırdıkları kayıt ücreti 25 Ağustos 2015 tarihli Resmî Gazete’de ilan edilen Bakanlar Kurulu Kararının Madde 16. 1 bendine göre iade edilmeyecektir.

  

Programa Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

  1. Kayıt için Başvuru Dilekçesi (İnternetten başvuru çıktısı alınacaktır).
  2. Onaylı Lisans Mezuniyet Belgesi ya da Diploma (Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir).
  3. Onaylı Lisans Not Durum (Transkript) Belgesi
  4. T.C. Kimlik Kartı / Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)
  5. İki Adet Vesikalık Fotoğraf
  6. Gerektiği durumda üniversite giriş puanını gösteren belge istenecektir (ÖSYM sonuç bildirim adresinden alınabilir.)
  7. Öğrenim ücretinin I. taksitinin (2500 TL) ödendiğine dair banka dekontu (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti toplam 5000 TL olup, iki eşit taksitte ödenecektir.)

    

Ziraat Bankası Bartın Şubesi Bartın Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

IBAN NO: TR91 0001 0000 5253 7534 0750 05 hesabına 

Ad Soyad ve TC Kimlik Numarası ile birlikte “Formasyon 2022-2023 I. Dönem Ücreti” şeklinde açıklama belirtilerek ödenecektir.

 

AÇIKLAMA

  1. Derslerin yürütülmesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Bartın Üniversitesi Senatosu’nun 2022-2023 Akademik Yılı karar, usul ve esasları uygulanır.
  2. Dersler, üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesindeki Eğitim Fakültesi dersliklerinde yüz yüze yapılacaktır.
  3. ÖSYM ve AÖF sınavları kaynaklı derslik değişiklikleri bir hafta öncesinden öğrencilere duyurulacaktır. Derslerin ve sınavların yürütülmesinde Bartın Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri uygulanacaktır. Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.
  4. Akademik Takvim, öğrenci seçimi, ders ve sınav programlarında gerekli görüldüğü takdirde değişiklikler yapılabilir. Bu değişiklikler ve İldeki okulların kapasitesi dikkate alınarak boş kalan alanlar için kontenjan aktarımı Pedagojik Formasyon Birimi kararıyla yapılır. Genel kontenjanın %50’si Bartın Üniversitesi mezunları için ayrılmıştır.
  5. Öğretmenlik Uygulaması derslerinden muafiyet yapılmamaktadır. Öğretmenlik uygulaması güz ve bahar dönemleri her bir dönem 12 (on iki) hafta olarak ve haftada 6 (altı) ders saati uygulanacak şekilde düzenlenmektedir. Öğretmenlik uygulamalarına %100 devam zorunludur.
  6. Öğretmenlik okul uygulamaları ve teorik derslerin Cuma ve Cumartesi günleri gerçekleştirilmesi planlanmakta olup koşullara göre değişiklik yapılabilecektir.

 

Bartın Üniversitesi 2022-2023 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı

Akademik Takvimi

1. DÖNEM (GÜZ)

AÇIKLAMA

TARİHLER

Ön Kayıt (Çevrim-içi yapılacaktır.)

( http://ubys.bartin.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=10 )

19 Ağustos -

02 Eylül 2022

Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Duyurulması (Fakülte web sayfasında duyurulacaktır.)

( https://egitim.bartin.edu.tr/ )

04 Eylül 2022

Programa Kesin Kayıt

Kayıt Ücreti Birinci Taksitinin Ödenmesi

05-09 Eylül 2022

Derslerin Başlaması

12 Eylül 2022

Ara Sınavlar

01-06 Kasım 2022

Mazeret Sınavına Başvurular

07-13 Kasım 2022

Mazeret Sınav Haftası

14-20 Kasım 2022

Ara Sınav Notlarının ÜBYS Ortamına Yüklenmesinin Son Günü

08 Aralık 2022

Derslerin Son Bulması  

17 Aralık 2022

Dönem Sonu Sınavları

19-25 Aralık 2022

Dönem Sonu Sınav Notlarının ÜBYS Ortamına Yüklenmesinin Son Günü

28 Aralık 2022

Bütünleme Sınavları

03-08 Ocak 2023

Bütünleme Sınav Notlarının ÜBYS Ortamına Yüklenmesinin Son Günü

11 Ocak 2023

2. DÖNEM (BAHAR)

Programa Kesin Kayıt

Kayıt Ücreti İkinci Taksitinin Ödenmesi

13-16 Şubat 2023

Derslerin Başlaması

20 Şubat 2023

Ara Sınavlar

10-14 Nisan 2023

Mazeret Sınavına Başvurular

17-19 Nisan 2023

Mazeret Sınav Haftası

02-05 Mayıs 2023

Ara Sınav Notlarının ÜBYS Ortamına Yüklenmesinin Son Günü

22 Mayıs 2023

Derslerin Son Bulması

26 Mayıs 2023

Dönem Sonu Sınavları

29 Mayıs-

02 Haziran 2023

Dönem Sonu Sınav Notlarının BİM Ortamına Yüklenmesinin Son Günü

06 Haziran 2023

Bütünleme Sınavları

07-11 Haziran 2023

Bütünleme Sınav Notlarının BİM Ortamına Yüklenmesinin Son Günü

13 Haziran 2023

Mezuniyet Tek Ders Sınavı Başvuruları 

14-19 Haziran 2023

Mezuniyet Tek Ders Sınavı

21 Haziran 2023

 

NOT: ÖSYM ve Açıköğretim sınav tarihleri ile Akademik Takvimde belirtilen ders ve sınav tarihlerinin çakışması durumunda akademik birim çakışan ders ve sınavlar için planlama yapmaya yetkilidir.

 

 

Bartın Üniversitesi 2022-2023 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı

Resmi Tatil Günlerine Denk Gelen Derslerin Telafi Takvimi

2. DÖNEM (BAHAR)

Resmi Tatil Günü

Ders Telafi Günü

28 Ekim 2022 Cuma

30 Ekim 2022 Pazar

29 Ekim 2022 Cumartesi

30 Ekim 2022 Pazar

21 Nisan 2023 Cuma

30 Nisan 2023 Pazar

22 Nisan 2023 Cumartesi

30 Nisan 2023 Pazar

19 Mayıs 2023 Cuma

21 Mayıs 2023 Pazar

Not: Resmi tatil günlerine denk gelen öğretmenlik uygulaması dersinin MEB okul uygulamalarının telafi günleri, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlükleri ile iş birliği yapılarak belirlenecek olup ayrıca öğrencilere duyuru yapılacaktır.

 

İletişim: Eğitim Fakültesi Dekanlığı

  0 (378) 5011000 / 2056/ 2057