image/svg+xml
image/svg+xml

“Yolumuzu Aydınlatan Öğretmenlerimiz” Etkinliği Düzenlendi


24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında “Yolumuzu Aydınlatan Öğretmenlerimiz” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat YAZICI, Dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte Hong Kong Eğitim Üniversitesinden Doç. Dr. Sedat GÜMÜŞ konuğumuz oldu. Sayın GÜMÜŞ, “Küreselleşen Dünyada Öğretmenlik” adlı sunum gerçekleştirdi. Sunumunu Alexander Den Heijer’in “Bir çiçek açmıyorsa çiçeğin içinde bulunduğu çevreyi düzeltmeye çalışırsınız, kendisini değil.” sözünün üzerine yapılandıran GÜMÜŞ, etkili öğretmenliğinin temellerini, küreselleşen dünyada öğretmenden beklentilerin neler olduğunu açıkladı. Sunumunun ardından soruları yanıtlayan Doç. Dr. Sedat GÜMÜŞ, davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
“Öğretmenliğin değeri her zaman var olacaktır”

Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak sözlerine başlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat YAZICI, öğretmenlik mesleğinin değerinin daima var olacağını ifade etti. Üniversitemizin, Eğitim Fakültesine sahip olmasından mutluluk duyduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı YAZICI, Thomas Aqunias’ın “Kişi kendi kendine öğrenebilir ancak kendi kendinin öğretmeni olamaz.” çıkarımını katılımcılarla paylaşarak konuşmasını tamamladı.
 
“Kaliteli öğretmen yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz”

Bütün paydaşların öğretmenler gününü kutlayarak sözlerine başlayan Dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, kalite ve sürdürülebilir gelişim odaklı bakış açısıyla hareket ettiklerini ve en iyi öğretmenlerin Bartın Üniversitesinde yetiştiğine dair geri dönüşleri almaya başladığımız bir sürece girdiğimizi ifade etti. Öğrenci dostu bir Fakülte olduğumuzu vurgulayan Dekan SEMERCİ, “Öğrenci odaklı bir anlayış sergiliyoruz. Öğrencilerimizin yanında olarak kişisel ve akademik gelişimlerini destekliyoruz. Sayın Hocamız Doç. Dr. Sedat GÜMÜŞ’ün daha önce ifade ettiği “Etrafınızda sizi zorlayacak nitelikte insanlar olmadığı sürece siz de yeterince iyi olamazsınız.” düşüncesinin yansıması olarak öğrencilerimizin nitelikli yetişmeleri için çaba sarf ediyoruz.” dedi.
  • Fakültemizde Kalite ve Akreditasyon Çalışmaları Haftalık Toplantılarla Devam Ediyor

  • Language Talks #9 "Employability in ELT Outside Academia: Assessment and Publishing Industry" by Dr. Ayse Gur Geden

  • 15 Nisan Dünya Sanat Günü Etkinlikleri Büyük Beğeni Topladı

  • Öğrencimiz Şevval ÖZ'den Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları'nda Büyük Başarı

  • Gazi Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencilerinden Fakültemize Ziyaret

  • BARÜ, Kalite Süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile Taçlandırdı

  • BARÜ'nün Bütün Yerleşkeleri Sıfır Atık Belgesi Almayı Başardı

  • Eğitim Fakültesi Akreditasyon Süreçlerindeki Kalitesini Tescillemeye Devam Ediyor

  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi