Uluslararası Öğrenciler Oryantasyon Programı Düzenlendi

Fakültemizdeki uluslararası öğrenciler için 27 Ekim Perşembe günü oryantasyon programı düzenlendi. Programa, Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL, il göç uzmanı Yunus KARA ve Gürkan ŞEN, Uluslararası Öğrenciler ve Yurt Dışı Eğitim Koordinatörlüğü personeli İsa GÜNEŞ ve uluslararası öğrenciler katıldı. Oryantasyon programının açılış konuşmasını Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL yaptı. Dekanımız, uluslararası öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek Bartın Üniversitesinin kalite ve sürdürülebilir gelişim odaklı çalışmaları neticesinde sunduğu imkânların öğrencilerimiz için avantajlı eğitim öğretim ortamı oluşturduğunu ifade etti. Prof. Dr. Fatma ÜNAL’ın konuşmasının ardından İsa GÜNEŞ tarafından “Bartın Üniversitesi şartlı kayıt koşulları”, “diploma denkliği ve Türkçe yeterlik belgesi alma süreçleri”, “uluslararası öğrencilerin yatay geçiş süreçleri”, “Ubys sisteminin kullanımı” ve “isteğe bağlı hazırlık eğitimi” konularında bilgiler sunuldu. Öğrencilerin soruları cevaplandı.

Programın sonunda Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL, konuklarımıza katkılarından dolayı “Teşekkür Belgesi” takdim etti.