TÜBİTAK’ın Hazırladığı Bartın Üniversitesi Yetkinlik Haritasında Eğitim Alanı En İyiler Arasında

Bartın Üniversitesi’nin yetkinlik analizinde Eğitim alanı toplam 46 alandan en iyi 12 alan içerisine girmiştir. Birinci bölgede kalan “Eğitim” alanının hem kalite hem hacim puanlarının ortanca değerin üstünde yer aldığı görülmektedir. Ancak, hacim puanı olarak oldukça yüksek ama kalite puanı olarak ortanca değerinin hemen üstünde olduğu söylenebilir.

Bartın Üniversitesi’nin yetkinlik analizinde eğitim bazlı sonuçlarda; eğitim alanında yapılan yayın sayısı, yayın yapan akademisyen sayısı, eğitim alanında yapılan yayınların Türkiye’de bu alanda yapılan yayınlara oranı, proje bütçelerinin yüksekliği gibi göstergeleri kapsayan hacim puanları açısından yüksek olduğu söylenebilir. Kalite göstergeleri olarak ortanca değerinin hemen üstünde yer almamız atıf, nitelikli yayın, akademisyen verimliliği, yenilik, patent, proje, Q1,Q2 yayınlarını artırma gücümüzün olduğu yönünde ipuçları vermektedir.

TÜBİTAK’ın Eğitim Bazlı Yetkinlik Haritasında ikinci bölgenin en iyileri arasındayız

Grafik 1-114’de  2. bölgede yer alan Bartın Üniversitesi hacim puanları açısından ortanca değerin üzerinde puan almıştır. Bununla birlikte Bartın Üniversitesi kalite göstergelerinden aldığı puan ortanca değerin altında kalmaktadır. 3. Bölgede yer alan bir başka deyişle hem hacim hem kalite göstergelerinde ortanca değerin altında puan almış pek çok diğer üniversiteden daha başarılı olduğumuz söylenebilir. Bartın Üniversitesi Mersin, Dicle, İnönü, Sakarya, Çukurova, Bülent Ecevit, Kastamonu, Amasya ve Kocaeli üniversiteleri ile aynı grupta yer almayı başarmıştır.