Psikososyal Destek Konulu Sunum Geçekleştirildi

Ülkemizde yaşanan afet sonrasında deprem bölgesinde yaşayanlar ya da bölgede olmayanların maruz kalabileceği psikolojik travma ile ilgili Fakültemizde görev alan Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay ULUS, Fakültemiz akademik personeline yönelik psikososyal destek konulu çevrim içi sunum gerçekleştirdi. Sunumda akademik personelimizin yaşadıkları duygulara, karşılaştıkları ya da karşılaşabilecekleri zorluklara odaklanıldı. Öğrencilerimize bu zorlu süreçte nasıl yaklaşılabileceği noktasında bazı önemli bilgiler paylaşıldı. Üniversitemizde afet sonrası kurulan Psikolojik Destek Ofisi tarafından hazırlanan Gönüllü Psikolojik Destek Sağlama Formu akademik personelimize açıldı. Bu form aracılığıyla süreçte psikolojik desteğe ihtiyaç duyan bireyler ve deprem mağdurları ile çalışırken hangi noktada yardım verebileceklerinin belirlenmesi amaçlandı.