image/svg+xml
image/svg+xml

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

Fakültemizde öğretmen okullarının tarihsel boyutu ile öğretmenlik mesleğinin geçmişten günümüze değişiminin değerlendirildiği “Öğretmen Okulları Kuruluşunun 176. Yılı” etkinliği düzenlendi.
 
Etkinliğin açılışında konuşan Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla ÇETİN DİNDAR, çağdaş öğretmen yetiştirmek için atılan ilk adımın bugünkü anlamda öğretmen okulları olduğunu vurgulayarak 176. yıl dönümünde öğretmenliğin değişen ve değişmeyen rollerinin ele alınacağı etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL ise öğretmenlik mesleğinin her anlamda yetkinlik gerektirdiğini belirterek yeni nesiller yetiştirme görevinin her çocuğun özel olduğu bilinciyle gönülden yaklaşarak mümkün olacağını vurguladı.

Programda Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa FİDAN “Yarının Öğretmeni Olmak: Değiş(mey)en Roller” başlıklı sunumuyla günümüzde eğitim fakültelerinin öğretmen okullarından görevi devraldığından bahsederek tarihsel boyutuyla eğitim alanındaki ilerlemeleri görseller ve grafikler ile katılımcılara anlattı. Etkinlikte ayrıca “Öğretmenliğin Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emrullah YILMAZ ve Eğitim Bilimleri Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gülsün ŞAHAN, öğretmenlik mesleğinin tarihsel gelişimine mercek tutarak farklı bakış açılarıyla nasıl iyi öğretmen olunacağı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Söyleşinin ardından öğrencilerin çalışmalarıyla katıldığı “Öğretmen Okulları Kuruluşunun 176. Yılı Resim Yarışması”nda dereceye giren eserler ödüllendirildi.

Ödül töreni bitiminde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünden Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ceren DOĞAN ile Dr. Öğr. Üyesi Reha SARIKAYA’nın kanun ve piyano eşliğinde katılımcılara keyifli bir müzik dinletisi sundu. Müzik dinletisi seyircilerden tam not aldı.

Program, Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Öğretmen Okulları” temalı resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.
  • Eğitim Fakültesi Akreditasyon Süreçlerindeki Kalitesini Tescillemeye Devam Ediyor

  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi