Öğrencilerimizden TEKNOFEST’te Büyük Başarı

Fakültemizin öğrencileri cebir öğrenme alanına ilişkin dijital materyal tasarladıkları projeleriyle TEKNOFEST’te ikincilik elde ettiler.

Türkiye’de ve dünyada havacılık, uzay ve teknoloji tutkunlarının gözünün üstünde olduğu TEKNOFEST Karadeniz başladı. Yarışmalarının ilk durağı Giresun’da lise ve üniversite öğrencileri projeleriyle sahne aldı. Fakültemiz öğrencilerinin de yer aldığı yarışmalarda önemli bir başarı elde edildi. Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR danışmanlığında İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğrencileri Rabia BASIR, Aleyna BALBAY ve Kübra ÇAĞLAR hazırladıkları projeyle ikinci olmayı başardılar.

Cebir öğrenme alanına ilişkin dijital materyal tasarladılar.

Matematiği sevdirmek için yola çıkan öğrenciler, “Scratch Programı Kullanılarak Cebir Öğrenme Alanına İlişkin Öğretim Materyalinin Tasarlanması ve Öğretmen Görüşlerinin Alınması” isimli projeyi hayata geçirdiler. Proje ile gençlerin yaratıcı düşünmelerine sistematik olarak muhakeme yapabilmelerine ve iş birliği içinde çalışmayı öğrenmelerine yardımcı olmak için geliştirilen Scratch Programı’nın matematikte etkin bir öğrenme aracı olarak kullanılmasını incelediler. Projede matematik öğretmenleri, öğretmen adaylarının Scratch programında tasarladıkları oyunları değerlendirdiler. Böylece matematik öğretmenlerinin derslerde kullanabileceği etkili dijital materyaller üretildi.