Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, Eğitim Fakültelerinin Dekanları ile Buluştu

Türkiye'deki bütün Üniversitelerin Eğitim Fakültesi Dekanları ile protokol kapsamında yapılacak eğitimleri görüşmek üzere Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut ÖZER'in teşrifleriyle 8 Eylül 2022 Perşembe günü saat 10.00da Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Otelinde "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi: Eğitim Fakültesi Dekanları Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.   Toplantıya Eğitim Fakültesi Dekan Vekili olarak Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, iki ayda bir bütün Eğitim Fakültesi Dekanları ile eğitim politikalarını, süreç değerlendirmesini, atılan ve iyileştirme ile ilgili atılacak adımları, kendisinin ve tüm yöneticilerin katılacağı toplantılarda masaya yatıracaklarını bildirdi. Bakan ÖZER toplantıda, öğretmenlerin mesleki eğitiminde bakanlıklar ve kurumların iş birliği içinde çalışmasının önemine işaret etti. Ayrıca nihai amaçlarının eğitim sistemindeki öğretmenlerin mümkün olduğu kadar büyük bir oranda yüksek lisans ve doktora yapmasını sağlamak olduğunu kaydeden ÖZER, öğretmenlerin lisansüstü eğitimi ile mesleki gelişimleri konusunda eğitim fakülteleriyle yapılacak iş birliğinin önemine işaret etti.

Eğitim Fakültesi olarak Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in isteği doğrultusunda Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçilerek öğretmenlerin mesleki gelişimlerini artırmak adına lisansüstü eğitim yapmaları konusunda çalışmalar planlanmıştır.