Matematik Seferberliği Açılış Programı Düzenlendi

Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğünce başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında yapılan çalışmaların il genelinde yaygınlaştırılması amacıyla  3 Ocak 2023 Salı günü saat 14.00’te Bartın Belediyesi Parkı’nda (Eski Belediye Altı) açılış programı gerçekleştirildi. Programa Bartın Valisi Sayın Dr. Nurtaç ARSLAN, Belediye Başkanı Sayın Cemal AKIN, İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Oğuzhan ACAR, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil AKKAŞ, Bartın Defterdarı Mecit ÖZDEMİR, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Oğuzhan ACAR’ın açılış konuşmasının ardından Bartın Valisi Sayın Dr. Nurtaç ARSLAN matematik seferberliği ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Yapılan programda İnönü Anaokulu öğrencileri “Matematik Defilesi” ve “Sayı Kapmaca” etkinliklerini sergiledi. Gazi Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri tarafından da “Yaşayan Matematikçiler” adlı etkinlik yapıldı.

Program öğrencilerimizin hazırladıkları matematik temalı materyal ve içeriklerin stantlarda incelenmesiyle sona erdi.