Fakültemizin Öğrencileri TEKNOFEST'te Gururlandırdı

Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in 5’incisi Samsun’un ev sahipliğinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’nin 81 ilinden gelen katılımcıların yanı sıra 107 ülkeden katılımcıyı da konuk eden festivalde Üniversitemizin bilim ve teknoloji tutkunu öğrencileri de yerlerini aldı. Yerli ve millî imkânlarla gerçekleştirdikleri projeleri sergileyen öğrencilerimizi Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN yalnız bırakmadı.

Elektrikli otomobil, insansız hava aracı, dijital materyal tasarımı…

Festivalde, aralarında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğrencimiz Rümeysa AÇIKGÖZ'ün de bulunduğu, BARÜ’lü öğrenciler tarafından TÜBİTAK ULAKBİM’in kullanıma sunduğu açık kaynak kod yazılımı Pardus ile tasarlanan ve Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında 2 ödül almaya hak kazanan elektrikli otomobil büyük ilgi gördü.

444 başvuru arasından finallere kalarak ilk 10’da yer almayı başaran İnsansız Hava Aracı ile cebir öğrenme alanına ilişkin dijital materyal tasarımı projeleri de ziyaretçilerden tam not aldı. Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR danışmanlığında İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğrencileri Rabia BASIR, Aleyna BALBAY ve Kübra ÇAĞLAR tarafından hazırlanan proje ile gençlerin yaratıcı düşünmelerine, sistematik olarak muhakeme yapabilmelerine ve iş birliği içinde çalışmayı öğrenmelerine yardımcı olmak için geliştirilen Scratch Programının matematikte etkin bir öğrenme aracı olarak kullanılması incelendi.