image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kurulu, kalite güvencesi çerçevesinde eğitim öğretim puanını 5 üzerinden 3.40 olarak belirledi.

Eğitim Fakültemiz kalite çalışmaları kapsamında Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı  2019 yılından itibaren 2 yıl, Sınıf  öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğetmenliği lisans programları ise  2020 yılından itibaren 3 yıl süre ile akredite edilmişti. 2020 yılıda akreditasyon başvurusu yapılan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programımızın değerlendirme süreci ise devam etmektedir.  Fakültemiz bünyesinde  yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğini arttırmak ve kalite politikaları çerçevesinde sürdürülebilir  iyileşme  hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için Kalite Kontrolü mekanizasının geliştirilmesi ihtiyacı hissedilmiştir. Alınan iç ve dış paydaş görüşleri doğrultusunda Dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ başkanlığında toplanan Fakülte kurulumuz 17/11/2020 tarih ve 2020/08 sayılı toplantısında;

 “Eğitim Fakültesi’nde kalite kontrolünü sağlamak amacıyla 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 22. Maddesi, 23/11/2018 tarih ve 30604 Sayılı Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği’nin 20. Maddesi, 30/11/2018 tarihli ve 2018/17-01 sayılı Bartın Üniversitesi Kalite Güvencesi Yönergesi’nin 5. Maddesi, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi’nin 9. Maddesi ve Fakülte Yönetim Kurulu’nun 28/12/2017 tarih ve 61/5 sayılı kalite politikası konulu yazısı dayanak kabul edilerek "Doktor unvanı almış araştırma görevlileri de dahil olmak üzere öğretim üyelerinin her yılın sonunda her bir ders için en az 5 üzerinden 3.40’lık bir eğitim-öğretim ortalama puanına sahip olması gerekir.” kararı alınmıştır.

 “Eğitim öğretim puanı”na ilişkin usul ve esasları şunlardır;
  1. Komisyon Kurulması: Bölüm başkanının da yer aldığı fakültedeki 3 öğretim üyesinden oluşan bir komisyon kurulur. Komisyonda unvanı yüksek olan öğretim üyesi başkanlık eder.

  2. Komisyonun Görevleri:
    a) Komisyon eğitim-öğretim puanı 3.40’ın altında olan ders için ilgili öğretim elemanından gerekçeli bir yazı ile ilgili belgeleri talep etmek.
    b) Ders belgeleri, sınav belgeleri ve belirtke tablosunu inceleyerek eğitim-öğretim puanını teyit edecek durumları araştırmak.
    c) Eğitim-öğretim puanını 3.40’ın altına çeken madde puanları incelemek,
    d) Gerektiğinde ilgili öğretim elamanıyla yüz yüze görüşmek.

  3. Karar Verme:
    a) Komisyon incelemeleri sonucunda aşağıdaki kararlardan birini alır;Ders işlenişi ve sınavları ile ilgili önerileri hazırlayıp öğretim elemanı aynı dersi ikinci defa aldığında dikkate alması ve uygulaması için öğretim elemanına sunar.
    b)Sorun tespit edilen maddelerin çözümü için hizmet içi eğitim programını dekanlığa öneri olarak sunar. Hizmet içi eğitim programına ilgili öğretim üyesi başta olmak üzere puanı 3.40’ın üzerinde olup ilgili konularda zayıf görünen ve fakültede gönüllü tüm öğretim üyeleri davet edilir.
    c) Hukuka aykırı fiillerin olması durumunda disiplin mevzuatı kapsamında gereğinin takdiri ve ifası konusunda dekanlığa bildirim yapmak.

  4. Ödüller: Her yılın sonunda girdiği derslerin ortalamasına göre en yüksek eğitim-öğretim puanını alan öğretim elemanına Dekanlık tarafından teşekkür belgesi verilir. Teşekkür belgesi fakülte ve bölüm birincilerine verilir.
  • Fakültemizde Kalite ve Akreditasyon Çalışmaları Haftalık Toplantılarla Devam Ediyor

  • Language Talks #9 "Employability in ELT Outside Academia: Assessment and Publishing Industry" by Dr. Ayse Gur Geden

  • 15 Nisan Dünya Sanat Günü Etkinlikleri Büyük Beğeni Topladı

  • Öğrencimiz Şevval ÖZ'den Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları'nda Büyük Başarı

  • Gazi Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencilerinden Fakültemize Ziyaret

  • BARÜ, Kalite Süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile Taçlandırdı

  • BARÜ'nün Bütün Yerleşkeleri Sıfır Atık Belgesi Almayı Başardı

  • Eğitim Fakültesi Akreditasyon Süreçlerindeki Kalitesini Tescillemeye Devam Ediyor

  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi