Eğitim Fakültesinin Kalite Yolculuğu Devam Ediyor

Mezun veren bütün programların akredite edildiği Eğitim Fakültesi, kalite odaklı çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği programlarının akredite süresi Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 2025 yılına kadar uzatıldı.

Akademik ve idari insan kaynağıyla kalite ve sürdürülebilir gelişimi önceleyen bir çalışma mekanizması oluşturulduğunu aktaran Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL, “Eğitim Fakültesinin bütün bileşenleriyle gerçekleştirilen özverili ve sistematik çalışmanın meyvelerini almak bizleri mutlu ediyor. Bartın Üniversitesi (BARÜ) ailesi olarak ulusal ve uluslararası kalite süreçlerini temel alan faaliyetlerde sürdürülebilir stratejik bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Kalite kültürünü oluşturduğumuz bu noktada her geçen gün gelişim kaydetmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Birlikte geliştiğimiz ve birlikte başardığımız bu süreçte bizlere destek veren bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, program akreditasyon süreçlerine büyük önem verdiklerinin altını çizerek “Gösterdiğimiz bu gayretler neticesinde akredite olan programlarımızın artmasından büyük mutluluk duyuyorum. Bu düşüncelerle her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Daha iyiye ulaşma doğrultusunda değerli teşvikleri için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Muhsin Kar’a ve kurul üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Azim, istek ve çok çalışarak gurur duyacak bir ilerleme kat ettiğimiz bu süreçteki katkıları için Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL ile birlikte akademik ve idari insan kaynağımıza da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.