Eğitim Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Fakültemiz Danışma Kurulunun 2023 yılındaki ikinci olağan toplantısı, 14 Temmuz 2023 tarihinde, Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Dekan yardımcılarımızın ve kurula üye bölüm başkanlarımızın, aktif ve mezun öğrenci temsilcilerimizin, okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve diğer dış paydaş kurul üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda; Fakültemizin misyonu, vizyonu ve kalite politikası, Fakültemiz stratejik hedef ve göstergelerinin değerlendirilmesi ve PUKÖ eylem planı doğrultusunda iyileştirme süreci, program akreditasyonu, Üniversitemiz Kurumsal Akreditasyon süreci ile yıl boyunca öne çıkan faaliyetler hakkında kurul üyelerine bilgilendirme yapıldı.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden nitelikli eğitim kapsamında önemli bir yer tutan Öğretmenlik ve RPD uygulamalarının iyileştirilebilmesine yönelik önerilerin tartışıldığı toplantıda, Fakültemiz ile Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2022 yılında ilk kez uygulanan “Öğretmen Adaylarının Yeterlik Düzeylerini Artırma Modülü’nü geliştirmeye ilişkin fikirler ele alındı. Özelikle akıl ve zeka oyunlarına aktif olarak yer verilmesi, öğretmenlik uygulamaları sürecinde niteliğin ve sürenin arttırılması hususunda kurul üyelerinin görüşlerini ifade etmesinin ardından toplantı iyi dilek ve temennilerle son buldu.