image/svg+xml
image/svg+xml

Dekanımız Prof. Dr. Çetin Semerci 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Türkiye’de 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak 40 yıldır kutlanmaktadır. Bu uygulama, Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde kutlanmaktadır.

Eğitim Fakültesi’nde Atatürk’ün izinde daima ileriyi hedefleyen bir vizyon oluşturuldu.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 8 programa öğrenci alınmaktadır. Bunlar İngilizce Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliğidir.

Bu yıl Resim-İş öğretmenliği hariç tüm programlarımızda öğrenci doluluk oranı %100’e ulaşmıştır. Fakültede akredite edilen program sayısı 4’tür. Bu yıl sonunda akredite edilen program sayısının 5 olması hedeflenmektedir.

Fakültede öğrenci sayısı 1616 ve öğretim elemanı sayısı 84’dür. Öğretim üyesi olarak 2 profesör, 17 doçent ve 34 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır.
Her yıl yerleşen yaklaşık 400 öğrencimizin yarısından fazlası ilk 100 bine giren öğrencidir. 2020 yılında İlk 20 bine giren öğrenci sayımız 62’dir. En iyi öğrencilerin seçtiği bir fakülte olma yönünde ilerliyoruz.
Fakültemiz Web of Science bilimsel yayın sıralamasında eğitim/eğitim araştırmaları kataloğunda 96 eğitim fakültesi içinde ilk 21’de yer almakta olup bunu sürdürülebilir kılmak için büyük çaba harcamaktadır.

Fakültede öğrenciler Çift Anadal Programına (ÇAP) teşvik edilmekte ve şu an 39 öğrencimiz ÇAP yapmaktadır.

Vizyonumuz çerçevesinde ilerleme fırsatı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN’a teşekkür ederim.

Eğitim Fakültesi olarak yeni binamızda daha mutlu, daha huzurluyuz ve huzur içinde eleştirel düşünme engellerine kapılmadan eğitim öğretim ve araştırmalarımızda daha fazla verim alabiliyoruz.

Eleştiri ve eleştirel düşünme beynimizde ve toplum algısı olarak negatif çağrışımlar yapıyor. Oysa eleştirel düşünme gözlem, değerlendirme, açık fikirli olmak, doğruluk, objektiflik ve adalet demektir. Eleştirel düşünme bizim kendimize ve topluma karşı yapılan bir iyiliktir. Gerçeği görmemize yardımcı olur ve karar vermemizi kolaylaştırır. Ancak engellerimiz çoktur. Eleştirel düşünmenin ne olduğunu bilmediğimiz için bu kavrama karşı bir önyargı bulunmaktadır.

Programımız Prof.Dr. Nuriye Semerci’nin “Eleştirel Düşünme ve Engelleri” konusunda semineriyle devam edecektir. Saygılarımla.

Prof.Dr. Çetin SEMERCİ
Eğitim Fakültesi Dekanı

  • Fakültemizde Kalite ve Akreditasyon Çalışmaları Haftalık Toplantılarla Devam Ediyor

  • Language Talks #9 "Employability in ELT Outside Academia: Assessment and Publishing Industry" by Dr. Ayse Gur Geden

  • 15 Nisan Dünya Sanat Günü Etkinlikleri Büyük Beğeni Topladı

  • Öğrencimiz Şevval ÖZ'den Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları'nda Büyük Başarı

  • Gazi Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencilerinden Fakültemize Ziyaret

  • BARÜ, Kalite Süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile Taçlandırdı

  • BARÜ'nün Bütün Yerleşkeleri Sıfır Atık Belgesi Almayı Başardı

  • Eğitim Fakültesi Akreditasyon Süreçlerindeki Kalitesini Tescillemeye Devam Ediyor

  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi