image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi BİGG Spor Ödülleri Töreninde Sunuldu


Bartın Üniversitesinin (BARÜ) teknoloji, bilim ve sporu bir araya getiren TÜBİTAK 1001 Spor Araştırmaları kapsamında desteklenen projesi, Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri Töreninde anlatıldı

Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL’ın yürütücülüğünü yaptığı ve Türkiye’de ilk defa ilkokul çağındaki çocuklar için bireyselleştirilmiş aktivite programı geliştirilmesini hedefleyen proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen TÜBİTAK 1001 Spor Araştırmaları çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştı. 142 kurumdan 1651 akademisyen ve araştırmacının başvuruda bulunduğu çağrı sonucunda destek kazanan çalışmalardan biri olan proje ödül töreninde de sunulmaya değer bulundu.

9 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenen BİGG Spor Ödülleri Töreninde “İlkokul Öğrencilerine Yönelik Ebeveyn-Öğretmen Destekli Bireyselleştirilmiş Fiziksel Aktivite Programının Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” başlıklı projenin poster sunumu yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte sunumu projenin araştırmacı grubunda yer alan Fakültemiz Sınıf Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin BÜYÜKŞAHİN gerçekleştirdi.

Projenin sunumu ilgiyle takip edildi

Fiziksel aktivite ve eğitsel oyunlar ile ebeveyn-öğretmen destekli karma bir yaklaşım aracılığıyla, 1-4. sınıf ilkokul öğrencilerinin,  fiziksel uygunluk, motor becerileri, sosyal ve psikolojik iyi oluş düzeylerinin gelişimini destekleyen çalışmanın sunumu katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilerek yeni araştırmalar için farklı konularda iş birliği teklifleri aldı. Sporla ilişkili tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi hedefiyle yapılan bu çalışmaların ülkemiz geleceği için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Prof. Dr. Hasan Mandal, proje ekiplerine teşekkürlerini iletti.
Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL’ın yürütücülüğündeki projede ayrıca Fakültemizden Doç. Dr. Beyza AKSU DÜNYA ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin BÜYÜKŞAHİN, Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Ayça GENÇ ile Fen Fakültesinden Doç. Dr. Hatice YILDIZ DURAK araştırmacı olarak yer aldı.
  • Eğitim Fakültesi Akreditasyon Süreçlerindeki Kalitesini Tescillemeye Devam Ediyor

  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi