BARÜ'den 2023 Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde Büyük Başarı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2023 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” töreninde 16 ödül birden alan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Türkiye’de 4’üncü olurken “Engelsiz Üniversite Bayrak” sayısını da 40’a yükseltti.

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen “Engelsiz Üniversiteler Ödülleri”nde 2023 yılı kazananları Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) düzenlenen törenle açıklandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR tarafından ilan edilen listede 97 üniversiteden 1.091 başvuru yapıldığı ve 56 üniversitenin 295 bayrak almaya hak kazandığı ifade edildi. “Engelsiz Üniversite ve Erişilebilir Kampüs” anlayışıyla önemli çalışmaların yapıldığı Bartın Üniversitesi (BARÜ) 16 ödüle birden layık görülerek, Türkiye’de 4’üncü olmaya hak kazandı.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN ise “Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” çerçevesinde bayrak sayısının 40’a çıkmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek “Kalite” ve “Sürekli İyileştirme” temelinde örnek bir üniversite oluşturmak için büyük hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

2020 yılından itibaren Üniversitemize sayısız ödül kazandıran ve 2023 yılında Üniversitemizin Türkiye’de 4’üncüsü olmasında göstermiş olduğu gayretleri ile ilerleyişimize katkı sunan Fakültemiz Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Nihal ÖZDEMİR'i başarısından dolayı tebrik ederiz. Eğitim Fakültesi olarak "Engelsiz Üniversite" çalışmalarımızı sürdürmeye ve erişilebilir örnek bir fakülte olmaya devam edeceğiz.