Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kutlubey Yerleşkesi Mezuniyet Tören Alanı’nda gerçekleştirilen törene Türkiye’nin 81 ilinden ve birçok ülkeden binlerce kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan tören, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden öğrencilerin rahmet ve saygıyla anılmasının ardından devam etti.

“Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı”

Mezuniyet töreninde, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Üniversite derecesinin ilk üç sırası Eğitim Fakültesi öğrencilerinden oluştu. Üniversite birincisi İngilizce Öğretmenliği Programı öğrencisi Rüveyda Betül ASMACI, ikincisi İngilizce Öğretmenliği Programı öğrencisi Yılmaz KARA, üçüncüsü ise Türkçe Öğretmenliği Programı öğrencisi Burçin İNÇ oldu.

Üniversite birincisi Rüveyda Betül ASMACI, yaş kütüğüne adının yazılı olduğu rozeti çaktıktan sonra mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı. ASMACI, ayrıca bugüne kadar yetişmesinde emeği geçen hocalarına, ailesine ve arkadaşlarına duyduğu minneti ifade etti.

“Öğrencilerin Sevinci Keplerin Atılmasıyla Zirveye Ulaştı”

Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından toplu şekilde mezuniyet yemini edildi. Yeminin ardından geri sayım eşliğinde kepler havaya atıldı. Keplerin atıldığı sırada öğrencilerin sevinçleri katlanarak devam etti. Keplerin atılmasıyla sona eren mezuniyet törenden sonra öğrenciler, aileleri ve arkadaşlarıyla fotoğraf çektirerek güne bir hatıra bıraktılar.