Bartın Üniversitesinde Tanıtım ve Tercih Günleri Düzenlendi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi’nde üniversite tercihi yapacak öğrenciler ve aileleri için “Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliği gerçekleştirildi. Alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı ve 8 gün boyunca devam eden etkinlikte doğru tercih ve meslek tanıtımları konularında bilgiler verildi.

BARÜ bünyesinde yer alan 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde yer alan programların da tanıtıldığı tercih günlerinde, Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından kariyer planlaması konusunda adaylara danışmanlık yapıldı.

Üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı ve aday öğrenciler ile ailelerinin sorularının cevaplandırıldığı etkinlikte 21. yüzyıl öğrenme becerilerinden geleceğin mesleklerine kadar birçok noktada sunumlar gerçekleştirildi. Bu kapsamda Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Bilge SULAK AKYÜZ “Tercihte Doğru Adım” ve Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay ULUS “Geleceğin için Doğru Tercih” konulu sunumlarla adaylar ve ailelerinin ihtiyaç duydukları bütün noktalara vurgu yaptılar. İlgili sunumlar Üniversite sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılarak daha fazla adayın sunumlardan faydalanmasının önü açıldı.