İŞ-KUR Uzmanları Tarafından “Kariyer Bilinci, İş Arama Becerisi, Özgeçmiş Hazırlama, İŞ-KUR Aracılığıyla İş Bulma Semineri” Verildi

Bartın İŞ-KUR uzmanları tarafından Fakültemiz 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine 17 - 24 Nisan 2019 tarihlerinde iki grup olmak üzere “Kariyer Bilinci, İş Arama Becerisi, Özgeçmiş Hazırlama, İŞ-KUR Aracılığıyla İş Bulma Semineri” verildi. Bu kapsamda 17 Nisan 2019 tarihinde Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz 24 Nisan 2019 tarihinde ise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği 3. Ve 4. Sınıf öğrencileri İŞ-KUR uzmanlarıyla buluştu. Seminere Türkçe Öğretmenliğinden 21, Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinden 15 ve Sınıf Öğretmenliğinden 35 öğrenci, İlköğretim Matematik Öğretmenliğinden 23, Fen Bilgisi Öğretmenliğinden 28, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programından 26 ve Resim – İş Öğretmenliğinden 17 öğrenci katıldı. Kurum uzmanlarından İş ve Meslek Danışmanı Ayçın GÜMÜŞOK KARAALP, kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. İŞ-KUR’un iş bulma sürecindeki etkisine değinen GÜMÜŞOK KARAALP işveren ve iş arayanlara ilişkin çalışmalardan bahsetti. İş ve Meslek Danışmanı Selma AKAR ise özgeçmiş oluşturma, mülakat teknikleri konularına değindi. Özgeçmiş hazırlama ve mülakat sırasında yapılan hatalara değinen AKAR, bu konuda öğrencileri uyardı. Öğrencilerin sorularının ardından seminer sona erdi.