image/svg+xml
image/svg+xml

FakültemizTürkçe Öğretmenliği Programı Akredite Oldu.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği programının akredite edilme süreci olumlu sonuçlandı. Eğitim fakülteleri eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’deki eğitim fakültelerinde verilen eğitimin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunma amacıyla kurulan ve bu çerçevede faaliyet yürüten dış değerlendirme kuruluşu EPDAD (Eğitim Fakülteleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından iki yıllık süreyle (28.03.2019-28.03.2021) akredite edilen Türkçe Öğretmenliği programı, Türkiye’de bu başarıya ulaşan dört Türkçe Öğretmenliği programından biri oldu. İlk öğrencilerini 2013-2014 eğitim öğretim yılında almaya başlayan ve 2018-2019 akademik yılının sonunda üçüncü mezunlarını verecek olan programımız, ÖSYM kılavuzunda akredite edilmiş bölüm olarak yer alacaktır.

Öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi; öğretim elemanları ve yetiştirilmesi; öğrenciler: öğrenci alımı, gelişimi ve başarısı, destek ve rehberlik hizmetleri; fakülte-okul iş birliği; öğrenme kaynakları: tesisler, kütüphane ve donanım; yönetim; kalite güvencesi olmak üzere yedi ana başlıkta oluşturulan raporların incelendiği, ara ve genel değerlendirmelerin yapıldığı, kurum ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ve oluşturulan kanıt temelli verilerin yerinde incelendiği sürecin sonunda verilen akreditasyon sertifikası Türkçe Öğretmenliği programımızın, öğretmen yetiştirme süreçlerindeki faaliyetlerinin kalite standartlarına uygun olduğunu ortaya koydu.

Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ konuya ilişkin olarak Türkiye’ de 93 Eğitim Fakültesi olduğunu, bu fakülteler içerisinde en iyi olmayı hedeflediklerini ve kalite-akreditasyon sertifikasının alınmasının bir takım işi olduğunu vurgulamıştır. 2019 yılı için Sınıf Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi ve İlköğretim Matematik Eğitimi Programları için de akreditasyon başvurusu yapıldığını ve bu yılın sonunda akredite edilmeyi beklediklerini belirtmiştir. Halen Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yeni açılan İngilizce Öğretmenliği lisans programı ile birlikte Türkçe Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, İlköğretim Matematik Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Resim-İş Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programları olmak üzere toplam 8 programa öğrenci alındığını vurgulamıştır.Ayrıca Bartın ilimiz başta olmak üzere nitelikli öğrencilerimizin gönül rahatlığı ile ilk tercihlerinde Bartın Üniversite Eğitim Fakültesini  yazabileceklerini dile getirmiştir. 
Programımızın akreditasyon süreçlerine girmesini teşvik eden ve bu çalışmaları destekleyen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun olmak üzere Bartın Üniversitesi Kalite Komisyonu üyelerine, Doç. Dr. Fatma ÜNAL’ a, Doç. Dr. Harun ER’ e, Doç. Dr. Sedat BALYEMEZ’ e, Dr. Öğr. Üyesi Serpil ÖZDEMİR’ e, Dr. Öğr. Üyesi Arzu ÇEVİK’ e, Dr. Öğr. Üyesi Ömer KEMİKSİZ’ e, Arş. Gör. Dr. Hasan Basri KANSIZOĞLU’ na ve Arş. Gör. Furkan Kadri TOPÇU’ ya, EPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK’ e, EPDAD EFAK Başkanı Prof. Dr. Salih ÇEPNİ’ ye, tüm öğretim elemanlarımıza, destek veren paydaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.




  • Öğrencimiz Şevval ÖZ'den Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları'nda Büyük Başarı

  • Gazi Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencilerinden Fakültemize Ziyaret

  • BARÜ, Kalite Süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile Taçlandırdı

  • BARÜ'nün Bütün Yerleşkeleri Sıfır Atık Belgesi Almayı Başardı

  • Eğitim Fakültesi Akreditasyon Süreçlerindeki Kalitesini Tescillemeye Devam Ediyor

  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu