image/svg+xml
image/svg+xml

24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı.

Öğretmenler Günü Kutlama Programı Gerçekleştirildi.

Öğretmenler Günü Kutlama Programı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, Bartın İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Demir, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen programın bu yılki teması “İz Bırakan Öğretmenler”di.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla ÇETİN DİNDAR tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından konuşan Dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, değişen ve sürekli olarak gelişen eğitim yaklaşımlarına yabancı kalınmaması gerektiğini ve bunların uygulayıcısı olabilmenin küresel eğitim düzleminde artık bir gereklilik olduğunu vurguladı. Bu noktada Eğitim 4.0’ın işlevine dikkat çeken Prof. Dr. Çetin Semerci, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin süreçteki rolünün oldukça önemli olduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN ise yaptıkları konuşmada, öğretmenlik mesleğinin fedakârlıkla eş değer bir anlam taşıdığını ifade ederek başkalarının iyiliği adına emek vermenin öğretmenlik mesleğini değerli kılan en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı. “Yapılan iş ne olursa olsun önemli olan o işi aşkla yapmaktır.” diyen Prof. Dr. Orhan Uzun, öğretmenliğin aşkla yapılacak ve insanların hayatlarına değer katabilecek bir meslek olduğunu ifade etti. Rektörümüz, aşılamaz engel olarak görünen durumların aslında iyi bir planlamayla aşılmasının mümkün hâle gelebildiğini, önemli olanın inanmak ve idealler uğruna mücadele etmek olduğunu vurguladı.

Bartın İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Demir ise kendi meslekî deneyimlerinden anekdotlara da yer verdiği konuşmasında öğretmenliğin dünü, bugünü ve yarını hakkında önemli açıklamalar yaptı. Öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin entelektüel birikimlerinin istenilen düzeyde olabilmesinin, eğitimin nihai amacı olan “iyi ve nitelikli insan yetiştirme” noktasında oldukça önemli olduğunu aktaran Sayın Yaşar Demir; mülakat ve atama süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara yönelik bilgi paylaşımında bulundu. 

Fen Bilgisi Öğretmenliği programında öğrenim gören öğrencilerimiz tarafından hazırlanan "İz Bırakan Öğretmenler" temalı video gösterimi ve öğrencilerimiz İbrahim Güç ile Aslıhan Pişici'nin şiir dinletisinin de yer aldığı program, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevan NART ve piyanist Dr. Bahadır ÇOKAMAY tarafından verilen "Hollywood'dan Yeşilçam'a Filmlerde Yaşayan Şarkılar" temalı mini konserle son buldu.

Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın bu değerli gününü tekrar kutluyoruz.