Üniversitemizdeki tüm alanlar dezenfekte ediliyor.

Üniversitemizde Koronavirüs (KOVİD – 19) pandemisine karşı dezenfekte çalışmalarına ara verilmeden devam ediliyor.

Üniversitemizde Koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında tüm alanlar dezenfekte ediliyor. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda enfeksiyon bulaşma riskini ortadan kaldıran dezenfektan ürünler kullanılıyor.

Dezenfekte ekibi, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ürünleri kullanarak tüm ortak kullanım alanlarında oluşabilecek bakteri ve virüs tehditlerini en aza indirmek amacıyla büyük gayret gösteriyor.

Üniversite genelinde devam eden çalışmalar kapsamında tüm akademik ve idari birimler, üniversite kütüphaneleri, amfi ve derslikler, laboratuvarlar, atölyeler, toplantı salonları, konferans salonları, bireysel ve ortak kullanıma açık alanlar ve sosyal alanlar düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

Koruyucu elbiseleri, maske ve eldivenleri giyen ekip personeli, çalışmalarını mesai gözetmeden yerine getiriyor.

Gösterdikleri özverili çalışmalarla dezefenfekte çalışmalarını yerine getiren personele teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Alınan tedbirler kapsamında gece gündüz demeden çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve YÖK koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla personel ve öğrencilerimizin güvenli ve hijyenik ortamda bulunmalarını sağlıyoruz. İnanıyorum ki bu zorlu günleri hep birlikte aşacağız” dedi.