image/svg+xml
image/svg+xml

‘Türkçe Öğretmenliği Programı’ için akreditasyon süreci başladı.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı için Eğitim Fakülteleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (EPDAD) yapılan başvurunun ardından akreditasyon sürecinin saha ziyaretleri başladı.
Bartın Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı ile birlikte belirlenen hedeflerle ilgili çalışmalara hız verdi. Bu kapsamda üniversite bünyesinde ilk akreditasyon başvurusu Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı tarafından yapıldı.
Eğitim Fakülteleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (EPDAD) yapılan başvuru sonucunda Prof. Dr. Halil İbrahim Sağlam başkanlığında, Doç. Dr. Emine Özlem Yiğit, Doç. Dr. Yusuf Uyar, Uzman Şafak Oğuz ve Akabe Alpaydın’dan oluşan heyet fakültede incelemelerde bulundular.
10 Aralık 2018 günü gerçekleştirilen ön ziyaretin ardından ikinci kez Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne gelen EPDAD heyeti, 17-19 Aralık 2018 tarihlerini kapsayan görüşme ve incelemelerde; Türkçe Öğretmenliği programıyla ilgili öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi, öğretim elemanları, öğrenciler, fakülte-okul işbirliği, tesisler, kütüphane ve donanım, yönetim ve kalite güvencesi olmak üzere 7 alanda başlangıç, süreç ve ürünü kapsayan 40 standart ve 169 göstergeye dayalı kanıtları derinlemesine inceledi ve uygulama okulları başta olmak üzere öğrenciye sunulan tüm tesisler ile sınıf yönetimleri ve ders işleme teknikleri gözlemlendi. Ayrıca dekan, bölüm başkanı, anabilim dalı başkanı, anabilim dalı öğretim elemanları, birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, İl Milli Eğitim Koordinatörü, okul müdürleri, uygulama öğretmenleri, uygulama öğretim elemanları ve fakülte-okul koordinatörü ile görüşmeler yapıldı.
Prof. Dr. Sağlam, Rektör Uzun’u ziyaret etti
Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan EPDAD Heyet Başkanı Prof. Dr. Sağlam, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u da ziyaret etti.
Değerlendirme süreçleriyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sağlam, samimi ortamdan ve yakın ilgilerinden dolayı Rektör Uzun’a teşekkür ederek, sürekli iyileşme temelli bir yaklaşımın varlığını gözlemlediklerini memnuniyetle ifade etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun ise Prof. Dr. Sağlam’a teşekkür ederek, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan bölümlerin akredite olması konusunda hedeflerimiz var. Bu doğrultuda Üniversitemizin tüm programlarında çalışmalar devam ediyor, ‘Sürekli iyileşme’ anlayışımızla öğrenci, program öğretim amaçları, program çıktıları, öğretim planı, öğretim kadrosu, yönetim yapısı, eğitim-öğretim/fiziki altyapı ve kurum desteği konularında gayret gösteriyoruz. Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi’nin alanında ilk olarak almaya hak kazandığı TSE EN ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemi belgesinin ardından, ‘Türkçe Öğretmenliği Programı’ ile devam ettiğimiz bu süreçte akreditasyon çalışmalarımızı tüm üniversiteye yaymayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, akreditasyon sürecinin başlamasında emeği geçen öğretim elemanlarımızla birlikte tüm paydaşlarımızı da kutluyorum. Ayrıca gerçekleştirdikleri özverili çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Sağlam başkanlığındaki EPDAD heyetine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.
“Program akreditasyonu, yükseköğretimdeki kalite süreçlerinin önemli bir bileşenidir”
Rektör Uzun, Yeni YÖK anlayışıyla birlikte yükseköğretim kurumlarındaki kalite yolcuğunun hızlandığını da ifade ederek, “Program düzeyindeki akreditasyon süreçlerinin kalite yolculuğumuzun önemli bileşenlerinden birisi olduğunun farkındayız. Bu bağlamda kurumsal ölçekte Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından başlatılan dış değerlendirme ve program ölçeğinde yetkilendirilmiş ajanslar tarafından gerçekleştirilen akreditasyon süreçlerinin kalite kültürünün yükseköğretim kurumlarımızda yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sağlayacağı inancındayız. Bu vesileyle Ülkemizin yükseköğretim alanında kalite odaklı büyüme sürecini başlatan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, kalite kültürünün yükseköğretim kurumlarımızda yaygınlaşması için özveriyle çalışan ve şahsımın da kuruluş aşamasında yer aldığı Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Muzaffer Elmas ve kurul üyelerine de teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi BİGG Spor Ödülleri Töreninde Sunuldu