image/svg+xml
image/svg+xml

Proje farkındalık etkinliği gerçekleştirildi

Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörlüğü tarafından “TÜBİTAK 2209 ve 4004 Projeleri Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte, Üniversitemizde daha önceden yapılmış projeler ile bazı iyi proje örnekleri üzerinden eğitimler verildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Kaygın, üniversitede proje hazırlama kültürünün giderek daha da yaygınlaştığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek gerçekleştirilen eğitimlerin bu noktada oldukça önemli olduğunu söyledi.

Eğitimin ilk bölümünde konuşan Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, TÜBİTAK 2209 projeleri hakkında bilgi verdi.
 
Aktan, “Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir.” diyerek proje hazırlama safhalarını ayrıntılı olarak anlattı.
Eğitimin sonraki bölümünde TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projeleri hakkında bilgi veren Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler ise kamuoyunun ilgisini çekmeyi başaran ve köylerde çocukları bilim, doğa ve sanat ile buluşturan ‘O Köy Bilim Köyümüzdür’ projesinin safhalarından bahsetti. Projelerin nasıl hazırlandığı, dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğu, hangi alanların başvuru yapabileceği hususlarına değinen Güler, “O Köy Bilim Köyümüzdür” projesini anlattı. Bilgilendirmenin ardından proje örnekleri üzerinden değerlendirme yapılarak soruların ardından etkinlik sona erdi.
 
Fakültemiz Öğrencileri Etkinlikteki Yerlerini Aldı
 
Fakültemiz farklı bölümlerinden öğrenciler de etkinlikteki yerlerini aldı. Öğrencilerimizin de çeşitli projelerde görev alması ve yeni projeler üretmesi için oldukça önemli olan bilgilendirme ve tanıtım etkinliğiyle öğrencilerimiz proje hazırlık, uygulama ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgi sahibi oldu.
  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi BİGG Spor Ödülleri Töreninde Sunuldu