image/svg+xml
image/svg+xml

Öğretmenler Günü Müzik Şenliği Öğrencilerimizin ve Akademisyenlerin Yoğun Katılımıyla Coşku İçinde Gerçekleştirildi.

 

Eğitim Fakültesi tarafından Öğretmenler Günü Müzik Şenliği düzenlendi. Mimar Sinan Sayısal Derslik Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve saygıdeğer eşleri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güçlü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nuriye Semerci, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Selma Çelikyay, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu ŞENTÜRK'ün yanı sıra bölüm ve ana bilim dalı başkanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Prof. Dr. Çetin Semerci, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı açılış konuşmasında 2023 Eğitim Vizyonu’na vurgu yaptı. Yerel dinamiklerden hız alan aynı zamanda evrensel padagojiye uygun bir insan profili ortaya koymanın 2023 Eğitim Vizyonu’nun odak noktasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Semerci, bunu gerçekleştirebilmenin ilk adımının ihtiyaç duyulan eğitim paradigmalarının belirlenmesi olduğuna dikkat çekti. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesinin varlık sebebinin “en iyi” eğitimi verecek olan “en iyi” öğretmenleri yetiştirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Semerci, bu amacın gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla akreditasyon süreçlerinden eğitim ve öğretimin niteliğine kadar birçok boyutta çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Prof. Dr. Semerci, rol oynayacak değil rol alacak öğretmenler yetiştirmenin nihai amaçları olduğuna dikkat çekerek sözlerini sonlandırdı.
 
Programında olmamasına karşın öğrencilerin ve öğretmen adaylarının heyecanını paylaşmak için etkinliğe katıldığını ifade eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun,  21. yüzyılda eğitim paradigmalarının belli bir değişime uğramasıyla birlikte öğretmenlerden beklenen beceri ve yetkinliklerin de kapsamının genişlediğine vurgu yaptı. Yakın gelecekte tek bir mesleğin, ihtiyaçlara cevap verme noktasında yetersiz kalacağı bir döneme girileceğine ve her açıdan kendini geliştirmiş insan gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacağına dikkat çeken Prof. Dr. Uzun iletişim, inovasyon ve adaptasyon gibi kavramların, eğitimin tüm paydaşlarınca önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Şenlik kapsamında Müzik Eğitim Ana Bilim Dalı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Sevan Nart, Arş. Gör. Dr. Ceren Doğan, Öğr. Görevlisi Reha Sarıkaya ve Öğr. Gör. Övgü Özparlak tarafından hazırlanan “Öğretmen Olmak” adlı müzik dinletisi ve Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından verilen konser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Müzik Şenliği, teşekkür ve çiçek takdiminin ardından son buldu.
 








  • Eğitim Fakültesi Akreditasyon Süreçlerindeki Kalitesini Tescillemeye Devam Ediyor

  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi