image/svg+xml
image/svg+xml

Dekanımızdan Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 172. Yılı Mesajı

Bartın Üniversitesi ailesi olarak 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 172. yıl dönümünü kutluyoruz.
Bu kapsamda, Dr. Öğr. Üyesi Sevan NART tarafından sunulacak olan “öğretmen eğitiminde diksiyon ve etkili konuşma” adlı konferans ile Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Sevan NART, Dr. Öğr. Üyesi Ceren DOĞAN ve Öğr. Gör. Dr. Reha SARIKAYA ile Müzik Öğretmeni Kadir GÜVENÇ tarafından sunulması planlanan müzik programı, coronavirüs salgınından dolayı iptal edilmiştir. Bu programın, fakültemizin “Öğretmenim Şenliği” programıyla birlikte yapılması planlanmaktadır.

Öğretmen okulları ilk defa 16 Mart 1848 tarihinde İstanbul'un Fatih semtinde Dârülmuallimîn adı altında kurulmuştur. Üç yıllık olan bu okulun ilk müdürü Ahmet Cevdet Paşa, okul programına “usul-i ifade ve talim” adında bir ders konmasını sağlamıştır ki bu yılki odak noktamız “öğretmen eğitiminde diksiyon ve etkili konuşma” idi. Öğretmen adaylarımızın diksiyon ile etkili konuşmaya önem vermeleri ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini düşünmekteyiz.

Eğitim Fakültesinde öğretmen yetiştirme konusunda 172 yıllık deneyimden yararlanılmakta ve bunu en iyi şekilde yapmak için büyük gayret sarf edilmektedir. Eğitim Fakültemizde kalite ve akreditasyon odaklı bir gelişim sağlanmaktadır. Bu noktada, Türkçe Öğretmenliği programı 2019 yılında akredite edildi. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği programlarımız için ise akreditasyon değerlendirme süreci bitti ve bir ay içinde sonuçları bekliyoruz. Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunda bahsedilen dört programla akredite edilmiş olarak yer almayı planlıyoruz. Ayrıca, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı için de akreditasyona başvuru yapılmış olup süreç başlamıştır.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi genç ve dinamik bir kadroyla 172 yıllık tecrübeyle ortaya konmuş bir vizyona sahip olup Türkiye’deki 96 eğitim fakültesi içinde örnek olabilecek uygulamalarıyla en iyi öğretmeni yetiştirmeye çalışmaktadır. Eğitim Fakültesi bu çabanın yanında 2019 yılı Web of Science’da Eğitim ve Eğitim Araştırmaları kategorisinde 21. sırada yer almıştır. 96 eğitim fakültesi içinde eğitim öğretim, kalite güvencesi, yönetim, ar-ge ve topluma hizmet uygulamaları sıralamalarda ilk 20 içinde kalıcı olmayı amaçlıyoruz. Biz bunu birlikte başaracağız çünkü biz huzurlu bir fakülteyiz. Bu kapsamda verdikleri her türlü destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN’a teşekkür ederim.

Prof. Dr. Çetin Semerci (Dekan)
  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi BİGG Spor Ödülleri Töreninde Sunuldu