image/svg+xml
image/svg+xml

2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirildi.

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

Katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, üniversitelerin 2018-2019 akademik yılının ülke ve millet için hayırlı vesile olmasını diledi, öğretim üyeleri ve öğrencilere başarılar temenni etti.


Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi-burs miktarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta bin liraya, doktorada ise bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Bu rakam, biz göreve geldiğimizde sadece 45 liraydı. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz beslenme yardımını da günlük 8 liraya yükselttik. Öte yandan yüksek öğrenim yurtlarımızın fiyatlarında bu yıl hiçbir artışa gitmedik. Görüldüğü gibi eğitim-öğretim konusunda pek çok meseleyi çözdük. Bundan sonra kaliteye odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Sayın Başkan Dijital Dönüşüm Ofisi'nin, "Dijital Türkiye" hedefi doğrultusunda Türkiye'nin dönüşümüne öncülük edeceğini belirten, konuşmasına şöyle devam etti: "Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Burada kararlılığımız var. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz. Siber güvenlik ve bilgi güvenliği de Dijital Dönüşüm Ofisimizin öncelikli faaliyet alanlarından biri olacaktır. Ülkemizin sahip olduğu verileri ve ürettiği bilgileri, tıpkı topraklarımız gibi hassasiyetle korumazsak, geleceğimize güvenle bakamayız."


"Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye söylediği gibi, hiçbir çiçeğin vaktinden önce açmayacağını biliyoruz. Ama başlamadan da mesafe kat edilemeyeceğinin farkındayız. İşte bunun için Dijital Dönüşüm Ofisimizle, üniversitelerimizin ve özel sektörümüzün desteğiyle büyük bir teknoloji hamlesi başlatmak istiyoruz." ifadesini kullandı.


Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Musikisi Korosu konser verdi. Yükseköğretim Tanıtım filmiyle başlayan törende, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da bir konuşma yaptı.

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, üniversite rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler de katıldı.
  • Akademik Kariyer Sürecinde Kilometre Taşları Etkinliği Düzenlendi

  • ERASMUS ESC Gönüllülük Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi BİGG Spor Ödülleri Töreninde Sunuldu