image/svg+xml
image/svg+xml

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konferansı Yapıldı.

Fakültemiz Mehmet Akif Ersoy derslik binasında 15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Konferansı gerçekleştirildi. Konferansa öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Konferansın başında “15 Temmuz Destanı” videosu izlendi. Ardından konferansın açılış konuşmasını yapan fakültemiz dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, konuşmasına şehit ve gazilerimizi anarak başladı. Bu süreçten eğitim fakültesi olarak çıkarmamız gereken derslere değindi. SEMERCİ, bilgiyi transfer edebilme becerisi kazanmamız gerektiğini, bu sayede bilgiyi daha işlevsel kullanabileceğimizi ve öğrencilerimize daha iyi aktarabileceğimizi ifade etti. Dekanımızın konuşmasından satırbaşları şöyle: “Bu tip olaylar meydana gelmeden bir çözümünü bulmak hepimizin sorumluluğundadır. Türkiye’mizde 21. Yüzyıl becerileri göz önüne alınarak her birim ve her birey kendisine bir ders çıkarmalıdır. Bireyler ikinci ve üçüncü ağızdan değil, birincil kaynaklardan olayları okumalı, teyit etmeli ve ders çıkarmalıdır. Bu bağlamda, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ailesi olarak, iletişim, anlama, analiz etme ve öğrenme transferi konusunda ders almalıyız. 15 Temmuz olayından etkili iletişim, etkin dinleme, doğru anlama ve analiz etmenin yanında öğrenmenin transferi konusunda ders çıkarmalıyız.” Bilgiyi transfer etme hususunda 15 Temmuzda, bir kepçe operatörü olan “Tankçı Mehmet”in kepçe operatörlüğü bilgisiyle bir tankı çalıştırabildiğine değinen dekanımız, öğretmen adaylarımızın da aynı şekilde bilgiyi işleme, transfer etme ve işlevsel hâle getirme kabiliyetlerini kazanması gerektiğini belirtti.

Sonrasında 15 Temmuz sunumunu gerçekleştiren Türkçe ve Sosyal Bilimler bölüm başkanı Doç. Dr. Harun ER yaptığı konuşmada “Birey, millet ve devlet” olarak bu süreçte yaşananlara ve bu sürecin yansımalarına değindi. Bundan sonraki süreçte yapılması gerekenleri ifade eden ER, “Birey-millet-devlet ilişkisi” ekseninde yaptığı değerlendirmelerle bu birliktelik anlayışının topluma fayda sağlayacağını belirtti.
  • “Her Yönüyle BARÜ Kütüphanesi” Etkinliği Düzenlendi

  • 2209-A Öğrenci Projeleri Başarımız Devam Ediyor

  • Drama ve Tiyatroya Kuş Bakışı Etkinliğinde Zafer GECEGÖRÜR Konuğumuz Oldu

  • Öğretim Üyelerimiz Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi'ne Katıldı

  • Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Fakültemizde Bir Dizi Toplantı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi BİGG Spor Ödülleri Töreninde Sunuldu

  • Fakültemizde 2 Program Daha Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Kazandı

  • Öğrencimizden Sosyalfest Sosyal Model Tasarımı Yarışmasında Büyük Başarı